Hot Smoked Cajun Salmon with Pasta, Rocket Pesto & Spring Vegetables

Ζεστό Καπνιστό σολομό Cajun Με ζυμαρικά, πίτσα και λαχανικά άνοιξη

Sandra Tate

Έχω διαπιστώσει ότι ο συνδυασμός του καυτού καπνιστού σολομού με ένα κρούστα μπαχαρικών Cajun είναι μια απόλυτη απόλαυση με αυτό το φως, άνοιξη λαχανικών ζυμαρικών.

Ingredients

(Σερβίρει 4)

1 σκελίδα σκόρδο

40g φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας

20 γρ τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

χυμό λεμονιού

Μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

500 γρ ζυμαρικά

Ένα φλιτζάνι αποψυγμένα κατεψυγμένα μπιζέλια

Μπλούζες από μπρόκολο

2-3 κουταλιές της σούπας πέστο ρόκας

Courgette

Preparation

Έχω ανακαλύψει ότι ο συνδυασμός ζεστού καπνιστού σολομού με κρούστα μπαχαρικών Cajun είναι μια απόλυτη απόλαυση με αυτό το ελαφρύ, ανοιξιάτικο φυτικό ζυμαρικό.

Ο ζεστός καπνιστός σολομός, με τον ελάχιστο χρόνο θεραπείας, είναι κάτι εξαιρετικής χυμότητας και ομορφιάς, και οι καπνιστές γεύσεις ψαριών και μπαχαρικών είναι από αυτές που θα θέλετε να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Θεραπεία και κάπνισμα του σολομού:

Συμμιγνύω 30 γρ αλάτι και 20 γρ ακατέργαστη ζάχαρη σε 400 ml νερό σε ένα άνετο δοχείο, βυθίστε 4 φιλέτα σολομού για 20-30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε εντελώς.

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σε θερμοκρασία ντουλαπιού από 75°C/150°F και προσθέστε μπισκότα δρυός στη στοίβα.

Αφήστε το ντουλάπι να φτάσει στην απαιτούμενη θερμοκρασία και γεμίστε με καπνό.

Καλύπτουμε την πάνω επιφάνεια των φιλετών με Μείγμα μπαχαρικών Cajun (διατίθεται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ) για να το καλύψετε, χτυπήστε κάτω για να σχηματιστεί μια στεγνή κρούστα, μεταφέρετε σε μια σχάρα Bradley και καπνίστε για 1 ώρα.

Αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος.

Μέθοδος:

Πρώτα φτιάξτε μια παρτίδα φρέσκου πέστο ρόκας τοποθετώντας σε ένα μικρό επεξεργαστή 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη? 40g φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας. 20 g τριμμένη παρμεζάνα? 20 g νιφάδες αμυγδάλου? 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι; μια συμπίεση χυμού λεμονιού? ένα τρίψιμο μαύρο πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο για να γίνει μια πηχτή πάστα.

Επεξεργαστείτε για λίγο και αποθηκεύστε σε βιδωτό βάζο, με περισσότερο ελαιόλαδο για να καλύψει την επιφάνεια, μέχρι να χρειαστεί.

Θα πρέπει να έχετε αρκετό για άλλη μια μέρα - διατηρήστε το στο ψυγείο.

Τώρα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε 500 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για το χρόνο μαγειρέματος και προσθέστε ένα γενναιόδωρο φλιτζάνι αποψυγμένα, κατεψυγμένα μπιζέλια και κάποιο τρυφερό στέλεχος μπλούζες μπρόκολου στο τηγάνι 2 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.

Στραγγίζουμε από ένα σουρωτήρι, επιστρέφουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας πέστο ρόκας να ντυθείτε πριν τα μοιράσετε ανάμεσα σε ζεστά μπολ ζυμαρικών.

Γεμίστε το καθένα με ένα φιλέτο ζεστού καπνιστού σολομού Cajun και ντύστε με μερικές κλωστές από εκλεκτή ζουλιέν φρέσκο κολοκυθάκι.

Σερβίρετε αμέσως.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now