Hot Smoked Mackerel with Poached Egg, Potatoes, Broad Beans & Herbs

Ζεστό Καπνιστό σκουμπρί με ωοτοκία, πατάτες, ευρεία φασόλια και βότανα

Sandra Tate

Αυτό το ευχάριστο γεύμα ήταν το αποτέλεσμα 20 λεπτών μαγειρέματος.

Ingredients

50 γρ θαλασσινό αλάτι

30 γρ φυσική ζάχαρη

Σερβίρει 4

2 ζεστά καπνιστά σκουμπρί

μικρές νέες πατάτες (Επιτρέπω 5 ανά άτομο)

2 χούφτες κουκιά

Βούτυρο

ψιλοκομμένο πλατύ φύλλο μαϊντανό και σχοινόπρασο

αλατοπίπερο

μια κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

4 αυγά

Preparation

Δεν είναι χαρά όταν σου δίνουν απλόχερα εγχώρια προϊόντα από φίλους και μπορείς να τα συνδυάσεις με τη δική σου δουλειά, στην προκειμένη περίπτωση το ζεστό καπνιστό σκουμπρί μου; Και φτιάχνεται ένα αξέχαστο γεύμα

Ζεστό καπνιστό σκουμπρί που έφτιαξα πριν από λίγες μέρες, τυλιγμένο σε περγαμηνή κουζίνας, έμεινε στο ψυγείο μέχρι να φτάσει η Φραν με ένα φορτηγό γεμάτο με τις νέες της πατάτες, μαϊντανό, σχοινόπρασο, κουκιά και άλλα.

Για να προσθέσω σε αυτό, έχω πάντα ένα καλάθι γεμάτο με πολύχρωμα αυγά από το ετερόκλητο πλήρωμα της Sandra με κοτόπουλα ειδικής ράτσας.

Αυτό το υπέροχο γεύμα ήταν αποτέλεσμα 20 λεπτών μαγειρέματος. Αλλά πρώτα...

Θεραπεία και κάπνισμα σκουμπριού:

Ζητώ να καθαριστεί το σκουμπρί μου και να αφαιρεθούν τα κεφάλια - μου αρέσει να τα καπνίζω ολόκληρα και όχι σε φιλέτα, αλλά δεν χρειάζεται να έχω πρόσωπο.

Για δύο μεγάλα, πολύ φρέσκα σκουμπρί ανακάτεψα μια θεραπεία 50 γρ θαλασσινό αλάτι αναμεμειγμένα με 30 γρ φυσική ζάχαρη.

Τρίψτε το στην κοιλότητα και πάνω από το δέρμα, ρίξτε τα σε μια σακούλα ή δοχείο κατάψυξης και αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τώρα ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε εντελώς μέσα και έξω με χαρτί κουζίνας.

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σε θερμοκρασία ντουλαπιού από 80°C/180°F και ρίξτε μισή ντουζίνα μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα.

Αφήστε το ντουλάπι σε θερμοκρασία και γεμάτο καπνό πριν τοποθετήσετε το ψάρι σε μια σχάρα. Αφήνω τον επάνω αεραγωγό ανοιχτό για ελαφρύ κάπνισμα και το ψάρι πρέπει να είναι έτοιμο μετά από μια ώρα.

Δοκιμάστε για εσωτερική θερμοκρασία 72°C εάν δεν είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμοι.

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και βάλτε το στο ψυγείο αν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Σερβίρει 4

Αφαιρέστε προσεκτικά τα 4 φιλέτα από 2 ζεστά καπνιστά σκουμπρί, αφαιρώντας τα κόκκαλα της καρφίτσας με ένα τσιμπιδάκι, στρώστε σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και αφήστε το στην άκρη.

Βρασμός μικρές νέες πατάτες (Επιτρέπω 5 το άτομο, αποφασίζετε σύμφωνα με τις ορέξεις σας) μέχρι σχεδόν τρυφερό όταν δοκιμάζεται με σουβλάκι.

Τώρα προσθέστε 2 χούφτες κουκιά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε ένα καλό κουμπί βούτυρο.

Θρυμματίζουμε ελαφρά με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού και σκορπίζουμε σε μια χούφτα ψιλοκομμένο πλατύ φύλλο μαϊντανό και σχοινόπρασο.

σεζόν με αλατοπίπερο.

Τοποθετήστε το φιλέτα σκουμπριού κάτω από μια ζεστή σχάρα και μαγειρέψτε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Καθώς το σκουμπρί ψήνεται, βάλτε να βράσει 6 εκ. νερό σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί, μόλις έχετε ένα κυλιόμενο ράγισμα 4 αυγά και ψήνουμε για λίγα 2 λεπτά και μετά βγάζουμε σε τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μοιράζετε τα μυρωδικά, τα φασόλια και το μείγμα πατάτας σε 4 πιάτα, προσθέτοντας από πάνω ένα φιλέτο σκουμπρί και ένα αυγό ποσέ.

Τόσο απλά, τόσο πολύ καλά!

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now