Smoked Tuna Cakes

Καπνιστό Κέικ τόνου



Αυτά τα καπνιστά κέικ τόνου κάνουν ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή δείπνο. Αλλά μπορείτε επίσης να τα εξυπηρετήσετε ως τα παιδιά ορεκτικών θα το λατρέψουν!

Ingredients

1 φιλέτο τόνου άλμπακορ

Για κέικ τόνου:

1 Φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 Κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας Sriracha

1 Αυγό

¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)

Μπισκότα Bradley Flavor – Alder

Για μαρινάδα:

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 φλιτζάνι νερό

Preparation

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα μέχρι να διαλυθούν.

Κόψτε το φιλέτο τόνου σε κομμάτια πλάτους 3 ιντσών και μαρινάρετε για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον καπνιστή στους 140°F.

Καπνίζετε τόνο για 1 ώρα με μπισκότα Alder.

Αφαιρέστε τον τόνο από τον καπνιστή και ξεφλουδίστε με ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.

Πιέστε το χέρι σε μπιφτέκια. Αν τα μπιφτέκια είναι πολύ στεγνά και δεν κολλάνε καλά τότε προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα. Αν είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε κι άλλο τρίμμα ψωμιού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε κέικ τόνου.

Μαγειρέψτε περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Συνταγή: Lena Clayton