Smoking Haddock in the Bradley Countertop Smoker

Το κάπνισμα ... Χάντοκ! στο Bradley Countertop Smoker

Sandra Tate

Εδώ είναι η πρώτη από τις συνταγές μας που αποτελείται από τον Bradley Countertop καπνιστή στο μυαλό. Είναι φυσικά δυνατό να προετοιμάσει αυτές τις συνταγές στα τρέχοντα μοντέλα καπνιστή Bradley.

Ingredients

Cullen Skink

(Σερβίρει 4)

300 γραμμάρια Μπράντλεϋ καπνιστός μπακαλιάρος με πέτσα

1 φύλλο δάφνης

20 γρ βούτυρο

1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 μεγάλο πράσο, κομμένο στη μέση & σε λεπτές φέτες

2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ

350 ml πλήρες γάλα

φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού για γεύση

σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Preparation

Ετοιμάστε πρώτα μια άλμη ανακατεύοντας 150 g αλάτι με 600 ml ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί, αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Βυθίστε 700 γραμμάρια παχύρρευστο φιλέτο μπακαλιάρου, με το δέρμα, στην κρύα άλμη.

Αφήστε για 30 λεπτά, αφαιρέστε, ξεπλύνετε για λίγο και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Τοποθετήστε το φιλέτο μπακαλιάρου στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού.

Προσθέστε 5 μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα του καπνιστή του πάγκου σας.

Ρυθμίστε τον καπνό μόνο σε καπνό για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.

*Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους

Μέθοδος:

Βάλτε το ψάρι σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει άνετα το ψάρι και καλύψτε με περίπου 250 ml κρύο νερό.

Προσθέστε το φύλλο δάφνης και αφήστε το να πάρει μια βράση.

Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ψάρι με μια τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το υγρό ποσέ.

Αφαιρέστε το δέρμα από τον μπακαλιάρο και τυχόν κόκαλα και μετά ξεφλουδίστε ελαφρά το ψάρι.

Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.

Σκεπάζετε και αφήνετε να ιδρώσει, χωρίς να βάψετε, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την πατάτα και ανακατεύουμε να πασπαλίσει με το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα το λικέρ μαγειρικής και τη δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.

Πετάξτε τη δάφνη, προσθέστε το γάλα, λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι και μια γενναιόδωρη έκθλιψη χυμού λεμονιού και επεξεργαστείτε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now