Smoked Oysters On The Half Shell Recipe

Καπνιστό Στρείδια στο μισό κέλυφος



Ingredients

24 στρείδια

Μαρινάδα:

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού

3 ml (1/2 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) ξηρή μουστάρδα

3 ml (1/2 κουταλάκι του γλυκού) σκόνη κάρυ

Preparation

Συνδυάστε τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεσαίου μεγέθους μη μεταλλικό μπολ και ανακατέψτε καλά.

Αφαιρέστε τα στρείδια από το κέλυφός τους. Κρατήστε τουλάχιστον ένα μισό κέλυφος για κάθε στρείδι.

Τοποθετήστε τα στρείδια στη μαρινάδα για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.

Αντικαταστήστε τα στρείδια στο μισό κέλυφος τους και προσθέστε λίγη από τη μαρινάδα σε κάθε ένα.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 100°C (220°F).

Τοποθετήστε τα στρείδια στο μισό κέλυφος τους σε σχάρες καπνιστών και χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Apple καπνίστε/μαγειρέψτε για 40 έως 60 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.

Για να εξυπηρετήσει:

Σερβίρετε ζεστό με σάλτσα Tabasco ή Wasabi στο πλάι.