Smoked Fish Brine

Καπνιστό Αλιεία ψαριών



Ακολουθεί μια συνταγή καπνιστών ψαριών που έχω χρησιμοποιήσει για 15+ χρόνια. Είναι υπέροχο για σολομό, πέστροφα από χάλυβα και μπλε ψαροκόκαλα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να λειτουργήσει και σε άλλα ψάρια. Είναι μια περίεργη συλλογή από συστατικά, αλλά πραγματικά λειτουργεί. Είναι επίσης απίστευτα συγχωρεί με πολλούς τρόπους. Μερικές από τις συγχώρεση αναφέρονται προς τις κατευθύνσεις, αλλά κατά καιρούς άφησα το πιπέρι ή τα φύλλα δάφνης και είναι ακόμα καταπληκτικό. Έχω επίσης ποικίλη την αναλογία αλατιού/ζάχαρης για φίλους που άρεσαν έναν πιο γλυκό καπνό (λίγο λιγότερο αλάτι και λίγο περισσότερη ζάχαρη).

Ingredients

1 λίτρο νερό

1/2 φλιτζάνι μη ιωδιούχο αλάτι (ελάχιστο για επιτραπέζιο αλάτι, στρογγυλεμένο για Kosher)

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

4 ουγγιές φθηνό σκωτσέζικο (το ρούμι ή το μπέρμπον μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα)

3 ουγγιές χυμό λεμονιού

5 τμήματα ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 1/8 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο από ένα βάζο)

1/4 φλιτζάνι μπαχαρικό τουρσί

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι λεμόνι

5 φύλλα δάφνης

Preparation

Ξεπλύνετε τα φιλέτα ελαφρά σε δροσερό νερό. αφαιρέστε την περίσσεια νερού με εφημερίδα ή σε γυάλινο ή πλαστικό (ΟΧΙ μεταλλικό) δοχείο. Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε την άλμη πάνω από τα φιλέτα προσέχοντας να καλυφθούν.

Βάζουμε στο ψυγείο για 4-24 ώρες, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων και το προσωπικό γούστο

Αφαιρέστε τα φιλέτα από την άλμη, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Στεγνώστε στον αέρα για 3 ώρες +/- για να σχηματιστεί ένα πολτό. Σε αυτό το σημείο, το ψάρι μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πριν το κάπνισμα.

Όταν αποφασίσετε να καπνίσετε το ψάρι, καπνίστε χρησιμοποιώντας μπισκότα μήλου, σκλήθρας, βελανιδιάς ή κεράσι (τα αγαπημένα μου είναι δρυς ή ένας συνδυασμός μήλου και κερασιού). Θυμηθείτε ότι όσο ζεσταίνεται ο καπνιστής σας, τοποθετήστε τα ψάρια σε σχάρες και αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου μία ώρα ή μέχρι να σχηματιστεί ένα γλάσο στην επιφάνεια του ψαριού.