Bradley Smoked Squid, Chorizo, Chickpea & Mediterranean Vegetables

Μπράντλεϊ Καπνιστό καλαμάρι , Chorizo, ρεβίθια και μεσογειακά λαχανικά

Sandra Tate

Το Squid είναι τόσο εύκολα χαλασμένο από την υπερκατανάλωση, οπότε να είστε ευγενικοί με τον καπνό.

Ingredients

(Σερβίρει 4)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

2 πιπεριές ramiro, ξεσποριασμένες, κομμένες στη μέση & σε λεπτές φέτες

300 g chorizo μαγειρικής

4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα ρεβίθια

αλάτι πιπέρι

300 γρ δαχτυλίδια καπνιστού καλαμαριού

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη & ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινο τσίλι, με σπόρους & κομμένο σε φέτες

χυμός 1 λάιμ

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

Preparation

Καλαμάρι καπνίσματος

Πρώτα απ 'όλα, ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να κάνει όλο τον ακατάστατο καθαρισμό και την προετοιμασία. Το δικό μου μείωσε αυτό το υπέροχο ζευγάρι μεσαίου μεγέθους καλαμάρι σε καθαρά, μικρού μεγέθους κομμάτια και δαχτυλίδια. Ήταν εξαιρετικά φρέσκα και τα κάπνισα κρύα μόλις τα πήγα στο σπίτι - για μόλις 10 λεπτά σε ένα ντουλάπι Bradley γεμάτο με καπνό βελανιδιάς, με κλειστό τον επάνω αεραγωγό. Αφαιρέστε και κρυώστε.

Ένα υπέροχο ζωντανό, φρέσκο, πολύχρωμο, καλοκαιρινό πιάτο με μια νότα καπνού και καύσωνα τσίλι.

Μέθοδος:

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε φέτες και τις φέτες κόκκινης πιπεριάς ramiro και τηγανίστε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα στις άκρες.

Κόβουμε το chorizo σε κομμάτια 1 εκ. και το προσθέτουμε στο τηγάνι, μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά.

Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα στραγγισμένα ρεβίθια, βάλτε τα σε θερμοκρασία, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το καπνιστό καλαμάρι.

Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό πριν προσθέσουμε τις ροδέλες καλαμαριού στο τηγάνι - τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά (μόλις τα δαχτυλίδια γίνουν γάλα λευκά αντί για αδιαφανή είναι επαρκώς ψημένα - μην τα παραψήσετε ή γίνουν δερματώδη).

Στύψτε γρήγορα το χυμό από το λάιμ σας και στη συνέχεια προσθέστε το περιεχόμενο του τηγανιού στο chorizo και τα λαχανικά.

Τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τα διπλώνουμε όλα μαζί πριν σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο γαλλικό ψωμί κρούστας.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now