Καπνιστή πτέρυγα πατίνι με σαλάτα κολοκυθάκι, λεμόνι & μέντα
Πρέπει να πω ότι το smoked skate wing κατατάσσεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα μου ζεστά καπνιστά προϊόντα.
Ingredients
Αλμη:
500 ml νερό
100 γρ θαλασσινό αλάτι
30 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη.
2 φτερά skate αξιοπρεπούς μεγέθους με βάρος 650 γρ
(Σερβίρει 4-6 ως βασικός)
3 σφιχτά, μεσαία, κολοκυθάκια
Συμβουλές φρέσκιας μέντας
Lemon
Preparation
Πολύ απλά, οι λαχταριστές λευκές νιφάδες του skate wing, με χρυσαφένια καπνιστή γεύση, είναι πολύ δύσκολο να νικηθούν και αυτή η σαλάτα στα τέλη του καλοκαιριού συμπληρώνει υπέροχα το ψάρι. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι είναι ένα πολύ κομψό ορεκτικό - και είναι τόσο απλό στην παρασκευή του.
Για 2 φτερά skate αξιοπρεπούς μεγέθους με βάρος 650 γρ Έκανα μια θεραπεία άλμης από 500 ml νερό αναμεμειγμένα με 100g θαλασσινό αλάτι & 30g μαλακή μαύρη ζάχαρη.
Βυθίστε τις φτερούγες στην άλμη, σκεπάστε και αφήστε τις για 1 ώρα και στη συνέχεια τις στραγγίστε, τις ξεπλύνετε καλά και τις στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
Ενώ τα φτερά ωριμάζουν σε άλμη, ρυθμίστε το Bradley Smoker σε θερμοκρασία ντουλαπιού 110°C/230°F και προσθέστε μπισκότα Maple στη στοίβα.
Τοποθετήστε τα φτερά του skate με το λευκό δέρμα με την πλευρά προς τα κάτω σε μια συρμάτινη σχάρα Bradley και μεταφέρετε στον καπνιστή για 2 ώρες, ή μέχρι να επιτευχθεί η εσωτερική θερμοκρασία 72°C.
Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει πριν τραβήξετε απαλά τη σάρκα του skate από τα κόκαλα με πιρούνια.
Από τα καπνιστά φτερά πιθανότατα θα έχετε 300g-350g καπνιστό ψάρι.
Παίρνω 3 σφιχτά, μεσαία, κολοκυθάκια και κόψτε τη γκοφρέτα σε λεπτές φέτες (θα χρειαστείτε ένα μαντολίνο για να το κάνετε) και περάστε τις σε πιάτα σε ένα διακοσμητικό σωρό.
Σκόρπισε με μερικά συμβουλές φρέσκιας μέντας και κλωστές από ξύσμα λεμονιού και ντύσου με μερικά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Προσθέστε απαλά μια γενναιόδωρη βοήθεια του καπνιστό φτερό skate και σερβίρουμε με ένα τραγανό λευκό κρασί!
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now