Ζεστό ... Χτένια & Μάνγκο Σάλσα
Αυτή η συνταγή υπογραφής έγινε από τον Steven Raichlen σε συνεργασία με τον Bradley Smoker. Δείτε το νέο τηλεοπτικό show smoke smoke! Αυτή η μεγάλη παράσταση θα σας διδάξει όλα τα είδη συμβουλών και κόλπα για το κάπνισμα τροφίμων, τις συνταγές και πολλά άλλα!
Ingredients
Για τη σάλσα:
1-1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
1-1/2 φλιτζάνια ώριμο μάνγκο σε κύβους
1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους 1/2 ίντσας
1-1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/4 έως 1/2 habanero ή σκωτσέζικο καπό τσίλι, σπόρους και κιμά
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ζαχαρωμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τα χτένια:
2 κιλά μεγάλα θαλάσσια χτένια, κατά προτίμηση σε ξηρή συσκευασία
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Preparation
Φτιάξτε τη σάλσα:
Ανακατεύουμε το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σάλσας και ανακατέψτε απαλά να ανακατευτούν.
Μεταφέρετε σε ένα ελκυστικό μπολ σερβιρίσματος. (Σερβίρετε μέσα σε λίγες ώρες από την παρασκευή.)
Ετοιμάστε τα χτένια:
Ρυθμίστε το Bradley Digital Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, προσθέτοντας μπισκότα Bradley όπως χρειάζεται.
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 225 βαθμούς.
Υπάρχει ένας λευκός μυς σε σχήμα μισού φεγγαριού στο πλάι κάθε χτενιού.
Τραβήξτε το και πετάξτε το (Είναι πιο σκληρό από το υπόλοιπο χτένι.)
Τοποθετήστε τα χτένια στη σχάρα και πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε στο καπνιστή.
Καπνίζετε τα χτένια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά με καπνό και να γίνουν διάφανα, περίπου 20 λεπτά. (Μην παραψήσετε.)
Αραδιάζουμε τα χτένια σε πιατέλα ή πιάτα και σερβίρουμε με τη σάλσα μάνγκο.