Smoked Tuna Croissants

Καπνός! Τόνο: Κρουασάν!



Ingredients

Μπριζόλα τόνου

½ κουτ. Αλεσμένη πιπερόριζα

1 κ.γ. Σησαμέλαιο

1 κ.γ. Χυμός λεμονιού

2 κ.σ. Βούτυρο

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

5-10 ρολά κρουασάν

½ κουτ. Chipotle Chili Powder

1 κουτ. Ζεστή σάλτσα Sriracha

½ φλιτζάνι τυρί Colby Jack τριμμένο

1 κ.γ. Βαλσάμικο γλάσο

½ τυρί κρέμα

    Ρυθμίσεις Bradley Smoker:

    Ξύλο: Σουσάμι τζίντζερ

    Θερμοκρασία: 226 F ή 107,8 C

    Χρονοδιακόπτης καπνού: 20 λεπτά

    Χρονοδιακόπτης: 30 λεπτά

    Preparation

    Ρυθμίστε το Bradley Smoker στις ρυθμίσεις που αναφέρονται παραπάνω.

    Κόβουμε τη μπριζόλα τόνου σε τρεις λεπτές φέτες (οριζόντια) και τη βάζουμε στο σιδερένιο τηγάνι.

    Προσθέστε τα παρακάτω στο τηγάνι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού και το αλεσμένο τζίντζερ. Βεβαιωθείτε ότι κάθε πλευρά των φετών έχει επικαλυφθεί σε αυτά τα υγρά.

    Τοποθετήστε το στο καπνιστή και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του τόνου φτάσει τους 145 βαθμούς F (ή 62,8 C).

    Όσο ψήνεται ο τόνος, ετοιμάζουμε το τυρί κρέμα. Τοποθετήστε ½ μπλοκ τυρί κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Συμβουλή: Αυτό θα κάνει το τυρί κρέμα πιο εύκολο να ανακατευτεί.

    Τώρα που ο τόνος έχει ψηθεί, ήρθε η ώρα να κόψετε τη μπριζόλα τόνου σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μπολ ανάμειξης προσθέστε το τυρί κρέμα, τα κομμάτια τόνου, τη σκόνη τσίλι chipotle, τη ζεστή σάλτσα sriracha και ανακατέψτε.

    Χτίζοντας τα κρουασάν- Κόψτε κάθε κρουασάν στη μέση και απλώστε το τυρί κρέμα. Ρίξτε λίγο τυρί από πάνω και τοποθετήστε ξανά στο Bradley Smoker για 10 λεπτά για να λιώσει το τυρί.

    Περιχύνουμε με γλάσο βαλσάμικο και απολαμβάνουμε!

    Από: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa