Πώς να καπνίσετε Σολομός
Αφεθείτε σε έναν γευστικό, καπνιστό σολομό με αυτή τη συνταγή που περιλαμβάνει ένα σπιτικό Fish Rub φτιαγμένο με καπνιστό αλάτι, πάπρικα, καστανή ζάχαρη και πολλά άλλα. Βουρτσισμένο με σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο σκόρδου, αυτό το νόστιμο πιάτο είναι ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή για ένα σαββατοκύριακο.
Ingredients
Τρίψιμο ψαριών:
½ φλιτζάνι χοντρό καπνιστό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε κόκκους
6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι καπνιστή πάπρικα
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κγ ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο ή αποξηραμένο άνηθο
Σολομός:
4 (3 ½ έως 4 κιλά) φιλέτα σολομού - με φλούδα
2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ μαγειρικό λάδι ή ελαιόλαδο, μόνο για να κολλήσει το τρίψιμο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη σφενδάμου ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τρίψιμο ψαριού (δείτε τη συνταγή παρακάτω)
¾ Φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 φλιτζάνι βούτυρο σκόρδου - λιωμένο
1 γύρο τυρί μπρι
1 κιλό ζαχαρούχους ξηρούς καρπούς (της επιλογής σας)
Preparation
Τρίψιμο ψαριών:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Εάν χρησιμοποιείτε φρεσκοκομμένο σκόρδο, χρησιμοποιήστε το τρίψιμο εντός 4 ημερών. Με κοκκοποιημένο σκόρδο, αποθηκεύστε το σε σφραγισμένο δοχείο για έως και ένα μήνα.
Σολομός:
Προθερμαίνουμε το καπνιστή στους 250ºF (121°C).
Αλείφουμε 2 φιλέτα σολομού από την πλευρά της σάρκας με σιρόπι σφενδάμου.
Πάνω σε αυτά τα δύο, πασπαλίζουμε τη ζάχαρη από την πλευρά της σάρκας.
Για τα άλλα δύο φιλέτα αλείφετε με λάδι και τις δύο πλευρές των φιλέτας σολομού.
Πασπαλίστε αυτά τα φιλέτα με το τρίψιμο ψαριού.
Τοποθετήστε τα στους δίσκους καπνίσματος και βάλτε τα στο καπνιστή για 1 ώρα.
Αλείφουμε τα φιλέτα με λιωμένο βούτυρο σκόρδου.
Τοποθετήστε ξανά τον σολομό στο καπνιστή και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150ºF (65°C).
Τοποθετήστε το Brie και τα καρύδια σε ξεχωριστούς δίσκους στο επάνω μέρος του καπνιστή.
Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και σερβίρουμε!
Συνταγή Από: Ο Marc's on the Grill