How to Make Smoked Scallops

How to make smoked scallops



In this video, Joe smokes some sea scallops, the adductor muscle of this type of shellfish.

Ingredients

Κατεψυγμένα χτένια

Για την άλμη:

60 γραμμάρια αλάτι

1 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα:

Βούτυρο

Σκόρδο

Preparation

Σε ένα δοχείο, προσθέστε 60 γραμμάρια αλάτι σε 1 λίτρο νερό.

Μεταφέρετε το μείγμα αλατιού και νερού σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέστε τα κατεψυγμένα χτένια σας.

Προθερμάνετε τον καπνιστή Bradley για 1 ώρα και 40 λεπτά με 18 C. *Βεβαιωθείτε ότι ο καπνιστής σας καπνίζει μόνο, χωρίς ζέστη*

Τοποθετήστε τα χτένια σας σε μια σχάρα και σύρετέ τα στο καπνιστή Bradley.

Μετά από 45 λεπτά, βγάλτε τα χτένια από το καπνιστή και στεγνώστε τα. Συνεχίστε να προσθέσετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις το λάδι ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε τα χτένια σας.

Φροντίστε να γυρίσετε τα χτένια σας μόλις δείτε το κάτω μέρος των χτενιών να γίνεται λίγο καφέ.

Μόλις τα χτένια σας πάρουν χρυσοκαφέ και από τις δύο πλευρές, τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα πιάτο.

Για τη σάλτσα σκόρδου και βουτύρου, λιώστε ένα ραβδί βούτυρο σε ένα τηγάνι, λιώστε το σκόρδο σας και βάλτε το σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο στο τηγάνι.

Περιχύστε μισό λεμόνι πάνω από τα χτένια και προσθέστε τη σάλτσα σκόρδου και βουτύρου, απολαύστε!

Συνταγή από: Καπνίζω με τον Τζο