Πώς να κάνετε καπνιστό Σολομός
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή καπνιστού σολομού για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Ingredients
2 ½ έως 3 λίβρες φιλέτο σολομού
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλάτι kosher
Preparation
Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι kosher σε ένα μικρό μπολ. Σε μια επίπεδη επιφάνεια, απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης (τουλάχιστον έξι εκατοστά μακρύτερο από τον σολομό) και απλώστε το μισό μείγμα από πάνω. Τοποθετήστε το δέρμα του ψαριού πάνω από τη θεραπεία. Προσθέστε το άλλο μισό μείγμα πάνω από το φιλέτο. Τυλίξτε το πλαστικό γύρω από τον σολομό σφιχτά.
Τοποθετήστε τον τυλιγμένο σολομό σε ένα επίπεδο πιάτο και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα άλλο πανομοιότυπο πιάτο πάνω από το ψάρι. Τοποθετήστε κάτι βαρύ πάνω από το πάνω ταψί για να το ζυγίσει (βεβαιωθείτε ότι το βάρος είναι καλά κατανεμημένο).
Βάζουμε τον σολομό στο ψυγείο για 4 με 6 ώρες.
Βγάλτε το από το ψυγείο, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και ξεπλύνετε τη θεραπεία. Μετά από αυτό, τοποθετήστε το ψάρι με την πλευρά του ψαριού προς τα κάτω σε ένα ταψί και στεγνώστε τα. Τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή σας στους 180°F (82°C) και προθερμάνετε το για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε το δέρμα του σολομού σας κάτω στο ράφι και καπνίστε το για 3 έως 4 ώρες ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 140°F (60°C). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα κεράσι για αυτή τη συνταγή.