Bradley Smoked Trout Salad

Μπράντλεϊ Καπνιστή πέστροφα Σαλάτα

Sandra Tate

Εάν, όπως και εγώ, η εμπιστοσύνη σας δεν τεντώνεται ακόμα για να προσπαθήσετε να καπνίσετε μια πλευρά του σολομού, τότε ξεκινήστε με πέστροφα

Ingredients

(Σερβίρει 4)

300g καπνιστή πέστροφα, ξεφλουδισμένη από το δέρμα

200 γρ ψιλά σπαράγγια

1 ματσάκι κάρδαμο

6 κουταλιές της σούπας crème fraîche

ψιλοτριμμένο ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Preparation

Η πέστροφα είναι σε λογικές τιμές και παρόλο που δεν παράγει ένα σαρκώδες αποτέλεσμα που μπορεί να κοπεί σε φέτες, σας δίνει υπέροχα πλούσιες νιφάδες με λεπτή γεύση. Όλοι το βρήκαμε πολύ νόστιμο με την κρέμα λεμονιού και μαϊντανού, τη σαλάτα με κάρδαμο και σπαράγγια. Το καλό μαύρο ψωμί είναι σχεδόν απαραίτητο! Σερβίρετε ως ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα πολύ εντυπωσιακό, απλό ορεκτικό. Ό,τι απομένει μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τυρί κρέμα, μαϊντανό και χυμό λεμονιού για να φτιάξετε ένα υπέροχο πατέ καπνιστής πέστροφας.

Για να μαρινάρετε την πέστροφα Αγοράστε μεγάλες πέστροφες και βάλτε το φιλέτο του ιχθυοπωλείου σας για εσάς. (Η πέστροφα μου παρήγαγε μεμονωμένα φιλέτα που ζυγίζουν περίπου 165 γραμμάρια το καθένα, μια γενναιόδωρη μερίδα για ένα ως ορεκτικό).

Για 4 φιλέτα (συνολικά 650 γρ.) χρησιμοποίησα μια θεραπεία με 80 γρ αλάτι, 60 γρ καστανή ζάχαρη, το τριμμένο ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού και μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.

Ανακατέψτε τα συστατικά της θεραπείας και τρίψτε στη σάρκα των φιλετών πέστροφας και στη συνέχεια απλώστε τα από σάρκα σε σάρκα σε ένα σφιχτό δοχείο.

Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει όλη τη νύχτα.

Ξεπλύνετε τα μυρωδικά και μουλιάστε τα φιλέτα για 5 λεπτά σε άφθονο κρύο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα σε χαρτί κουζίνας.

Αφήστε σε δροσερό μέρος (αν είναι δυνατόν στο ράφι του καπνιστή) για μια ώρα να στεγνώσει ακόμα περισσότερο.

Για να καπνίσω τα φιλέτα πέστροφας: Ξέρω, ξέρω, είμαι ακόμα αρχάριος... δεν θέλω να τραβήξω τον προσαρμογέα κρύου καπνού, έβαλα το Bradley Smoker σε μη θερμότητα και τοποθέτησα μερικές μπρικέτες βελανιδιάς στη στοίβα.

Μόλις σε λειτουργία πλήρους καπνίσματος είχε ανέβει στους 50°C παρά τη ρύθμιση, αλλά συνέχισα.

Τα φιλέτα τοποθετήθηκαν σε ένα ανοξείδωτο καλάθι στο Bradley και μετά από 45 λεπτά καπνίσματος το αποτέλεσμα ήταν ημιψημένη (ελαφρά, αλλά όχι εντελώς αδιαφανής) σάρκα πέστροφας. Όχι ακριβώς αυτό στο οποίο είχα στόχο όταν ξεκίνησα, αλλά πολύ καλό παρόλα αυτά.

Σημείωση του συντάκτη: Από τη στιγμή που η μαρινάδα είχε ξεπλυθεί και η πέστροφα είχε καπνιστεί, ήταν δύσκολο να γνωρίζουμε ότι τα βότανα και το πορτοκάλι είχαν υπάρξει ποτέ εκεί. Όταν το ξανακάνω, θα κρατήσω μερικά από τα βότανα και το ξύσμα (όχι αλάτι/ζάχαρη) και τρίψω τα φιλέτα με αυτό μετά το ξέπλυμα και το στέγνωμα, αλλά πριν το κάπνισμα. Ποιος ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;   Χρησιμοποίησα μόνο δύο από τα φιλέτα μου για να φτιάξω αυτό το ορεκτικό και δεν νομίζω ότι κάποιος ένιωσε λίγο αλλαγμένος!

Μέθοδος:

Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά.

Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.

Πλένουμε το κάρδαμο και στεγνώνουμε.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το περισσότερο ξύσμα λεμονιού και όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μετά μοιράζουμε στα πιάτα.

Προσθέστε νιφάδες καπνιστή πέστροφα πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίστε με μερικές τρίχες ξύσμα λεμονιού.

Είτε προσφέρετε φέτες λεμονιού ή, όπως έκανα, στύψτε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού πάνω από την πέστροφα πριν τη σερβίρετε.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now