Hot Smoked Salmon Recipe

Ζεστό Καπνισμένο Σολομός Συνταγή



Ο ζεστός καπνιστός σολομός Rick's Hot Smoked Salmon είναι μια ευέλικτη συνταγή που επιτρέπει πολλές παραλλαγές. Είναι δυνατό να αλείψετε το ψάρι με σιρόπι σφενδάμου και ρούμι μετά από 4 ώρες καπνίσματος. Ή μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γλάσο καραμέλας με ρούμι, κόκκινο κρασί και σιρόπι σφενδάμου.

Ingredients

Σολομός κομμένος σε μερίδες

1 λίτρο (4 φλιτζάνια) νερό

¼ φλιτζάνι τουρσί αλάτι

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο

1 λεμόνι στυμμένο και μετά κομμένο στα τέσσερα

Club House "Spicy Pepper Medley" ή "Tex-Mex"

Preparation

Αλμη:

Σε ένα μπολ με νερό, ανακατεύουμε/διαλύουμε το αλάτι τουρσί, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λεμόνι. Στη συνέχεια αδειάστε σε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ. Προσθέστε μερίδες σολομού σε κάθε σακούλα, αφήνοντας χώρο. Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να πάρει άλμη όλη τη νύχτα.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ:

Αφαιρέστε τις μερίδες σολομού από την άλμη και (σημαντικό) ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Διαφορετικά, το καπνιστό ψάρι σας θα έχει πολύ αλμυρή γεύση!

Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ράφια. Καρυκεύστε γενναιόδωρα με το "Spicy Pepper Medley", ή το αγαπημένο σας μπαχαρικό.

Τοποθετήστε τα αλατισμένα και καρυκευμένα φιλέτα σολομού σε ένα Bradley Smoker σε προθερμασμένη θερμοκρασία 150'F (65,6 C) για να καπνίσουν για 10-12 ώρες.

Χρησιμοποιήστε 6-8 σφηνάκια ξύλου σκλήθρας στην αρχή του καπνίσματος.

Επιλογές:

Σιρόπι σφενδάμου μετά από 4 ώρες κάπνισμα

Προσθέστε μια μικρή ποσότητα ρούμι στο σιρόπι σφενδάμου

Γλασαρισμένος καπνιστός σολομός - Κόψτε το σολομό σε κομμάτια πλάτους 1", άλμη όπως παραπάνω, καπνίστε όπως παραπάνω για ~ 6 ώρες και μετά αλείψτε αρκετές φορές κοντά στο τέλος του μαγειρέματος με

Γλασέ καραμέλας:

6 ουγκιές ρούμι, 4 ουγκιές κόκκινο κρασί, 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου Χαμηλή Θερμότητα για να διαλυθούν τα σάκχαρα και να πήξει για ~ 1 ώρα