Καυτός καπνιστός Σάρκα ψαριών Συνταγή
Το Sablefish, ή ο μαύρος γάδος, είναι ένα ήπιο λευκό ψάρι από την περιοχή του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Η γεύση του καπνού ενισχύει την περιεκτικότητα σε λίπη και τη λεπτή υφή.
Ingredients
2 Φιλέτα Σαμπόψαρου - δέρμα επάνω
4 κουταλιές της σούπας μέλι
Για άλμη:
2 Φλιτζάνια νερό
6 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λάιμ
Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
Μπισκετάκια Bradley Smoker Flavour – σκλήθρα
Preparation
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την άλμη.
Σαμπόψαρο άλμης για 4 ώρες.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε, στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει περαιτέρω σε ένα δροσερό, δροσερό μέρος για να σχηματίσετε πολτό (λεπτό δέρμα ή φιλμ).
Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα σκλήθρου και καπνίστε για 2 ώρες.
Μετά από 1 ώρα, αλείφουμε τα ψάρια με μέλι.
Αφαιρέστε από το καπνιστή και σερβίρετε!
Της Λένας Κλέιτον