Smoked Italian Prawns Recipe

Καπνιστό Ιταλικές γαρίδες Συνταγή



Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστη γαρίδα. Μεσαία έως μεγάλα μεγέθους να λειτουργούν καλύτερα. Το ακριβό κολοσσιαίο μέγεθος δεν θα προσφέρει κανένα πλεονέκτημα. Ξεφλουδίστε τη γαρίδα, αφήνοντας τα πτερύγια ουράς. Αποσυνδέστε τη γαρίδα αν το επιθυμείτε. Ξεπλύνετε σε κρύο νερό και αποστραγγίστε. Τοποθετήστε τη γαρίδα σε μια χαρτοπετσέτα και τα κηλιδώστε για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό. Ψύξτε κατά την προετοιμασία της μαρινάδας.

Ingredients

Για 5 λίβρες (2,25 κιλά) γαρίδας, χρησιμοποιήστε:

1 φλιτζάνι (240 ml) ελαιόλαδο

½ Φλιτζάνι (120 ml) χυμό λεμονιού

¼ Φλιτζάνι (60 ml) κρεμμύδι - ψιλοκομμένο

¼ Φλιτζάνι (60 ml) ντομάτα catsup

2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ρίγανη σε σκόνη

5 κουταλιές της σούπας (25 ml) Bradley Sugar Cure. (Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από αυτή την ποσότητα.)

2 κουταλιές της σούπας (10 ml) σκόρδο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) λευκό πιπέρι, ψιλοτριμμένο

8 σταγόνες καυτερή σάλτσα

Σημείωση: Εάν το κρέας ζυγίζει είτε περισσότερο είτε λιγότερο από 2,25 κιλά), η ποσότητα της μαρινάδας που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ανάλογη με αυτό το βάρος. Για παράδειγμα, αν το βάρος του κρέατος είναι 2½ λίβρες (1,15 κιλά), τότε κάθε συστατικό, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας Bradley, πρέπει να κοπεί στη μέση.

Preparation

Σε ένα δοχείο πολυμερισμού (δοχείο φαγητού) αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει η γαρίδα, συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τη γαρίδα και μαρινάρετε στο ψυγείο όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα. Ανακατεύουμε από καιρό σε καιρό.

Καπνίστε σε περίπου 200°F (93°C). Μετά από περίπου 30 λεπτά, δοκιμάστε μια γαρίδα για να γίνει. Μην παραψήσετε. Το υπερβολικό ψήσιμο της γαρίδας θα τις κάνει λαστιχένιες.

Σημείωση: Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ ήπια, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε αυτό το προϊόν, προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στη λίστα των συστατικών. Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ έντονη, μειώστε την ποσότητα του Bradley Cure κατά περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού.

Οδηγίες που προετοιμάστηκαν από τον Warren R. Anderson, συγγραφέα του Mastering the Craft of Smoking Food.