alt="Smoked Steelhead Trout Recipe"

Καπνιστό Πέστροφα Συνταγή



Το κάπνισμα Steelhead μπορεί να είναι τόσο δύσκολο ή τόσο εύκολο όσο το κάνετε. Και μετά από αρκετές ημέρες από το ναρκωτικό σε χάλυβα Monster, το κρύο και το χτύπημα δίπλα στον ποταμό, εύκολα αρχίζει να ακούγεται πολύ ωραία.

Σε αυτή τη συνταγή από τον Avid Steelhead Angler Steve Huffaker, η προετοιμασία μειώνεται σε μια απλή ξηρή άλμη και ένα ψυγείο, καθιστώντας το μία από τις ευκολότερες συνταγές καπνιστών χάλυβα εκεί έξω.

Ingredients

Ξηρά άλμη:

1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¾ Φλιτζάνι αλάτι Kosher

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

½ κγ λευκό πιπέρι

Preparation

Καλύψτε τα φιλέτα σας και αφήστε τα να καθίσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα όπου θα μουλιάσουν με τους χυμούς τους και θα απορροφήσουν τα μπαχαρικά.

Το επόμενο πρωί, ξεπλύνετε τα φιλέτα με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα για 2 ώρες. Αυτό θα σχηματίσει ένα κολλώδες πολτό στην επιφάνεια του κρέατος και θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας.

Καπνίζοντας τα φιλέτα Steelhead:

Ψεκάστε ή απλώστε λάδι στις σχάρες καπνιστών για να μην κολλήσουν τα ψάρια και τοποθετήστε τα ψάρια με το δέρμα τους προς τα κάτω.

Ψυχρός καπνός στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για 3 ώρες χρησιμοποιώντας Alder, Hickory ή μπισκότα Bradley της επιλογής σας. Στη συνέχεια, σε διάστημα 2 ωρών, αυξήστε σταδιακά τη θερμοκρασία μέχρι τους 170°F.

Συνεχίστε να καπνίζετε στους 170°F για 2 ώρες, προσέχοντας να μην ξεπεράσετε τους 170°F, διαφορετικά η υφή του ψαριού θα αλλάξει σε αυτή του πολύ ψημένου ψαριού. Κρίνετε την ετοιμότητα εξετάζοντας την εμφάνιση, την αίσθηση και την όσφρηση. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία. Όταν φτάσει τους 140°F, είναι έτοιμο.

Αφήστε το ψάρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο ξεσκέπαστο, όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, το ψάρι μπορεί να τυλιχθεί σε πλαστική μεμβράνη τροφίμων ή να μπει σε πλαστικές σακούλες. Καταβροχθίστε κατά βούληση.

Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ατσάλι όσο και για σολομό. Δοκιμάστε το, χρησιμοποιώντας μερικά από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και πείτε μας πώς θα βγει! Ανυπομονούμε πάντα να ακούσουμε από εσάς.