Καπνιστό Ινδική καραμέλα jerky ψάρια Συνταγή
Για να φτιάξω αυτήν την καπνιστή ινδική συνταγή καραμέλα jerky ψαριών, χρησιμοποιώ ένα πρωτότυπο Bradley και έναν ελεγκτή Auber PID. Η συνταγή αποδεικνύεται τόσο εκπληκτική, μέχρι το σημείο που οι άνθρωποι αγοράζουν φιλέτα σολομού και μου δίνουν να καπνίζουν. Συνήθως χρησιμοποιώ το Steelhead που έχω πιάσει. Μπορείτε να φωτίσετε τη ζάχαρη ή το μέλι αν δεν σας αρέσει τόσο γλυκό. Αλλά κρατήστε το σιρόπι σφενδάμου όπως υποδεικνύεται.
Εδώ είναι ένα μυστικό. Το καπνιστό ψάρι είναι ένα από τα σπάνια τρόφιμα που βελτιώνονται πραγματικά με την κατάψυξη. Φυσικά, δοκιμάστε το όταν έχει γίνει το κάπνισμα, αλλά εξετάστε την κατάψυξη της πλειοψηφίας του τελικού προϊόντος για τελική ποιότητα. Για καλύτερα αποτελέσματα πακέτου κενού με το FoodSaver.
Ingredients
2 ⅔ φλιτζάνια σιρόπι σφενδάμου (χρησιμοποιήστε πραγματικό σιρόπι σφενδάμου!)
1 ⅓ φλιτζάνια μέλι
½ φλιτζάνι τουρσί αλάτι (δοκιμάστε με άλμη και προσθέστε επιπλέον μέχρι να επιπλεύσει το αυγό)
⅔ Kg ζάχαρη Demerara
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
4 φλιτζάνια νερό
Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη Demerara στο νερό και σιγοβράστε μέχρι να διαλυθούν τα στερεά
Ψύξτε το μείγμα και προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Preparation
Προετοιμάστε ψάρια:
Φιλετοποιήστε το ψάρι, αφαιρέστε το δέρμα και αφαιρέστε τα κόκαλα από την καρφίτσα.
Ξεπλύνετε το φιλέτο σε κρύο νερό για να καθαριστεί.
Κόψτε σε σπασμωδικά λεπτά κομμάτια, περίπου ¼” ή λιγότερο. Πρέπει να είναι κομμένο σε φέτες όπως το gravlax, αλλά λίγο πιο χοντρό.
Brining:
Προσθέστε κομμάτια ψαριού σε κρύα άλμη σε έναν κουβά κατάλληλο για τρόφιμα.
Σκεπάζουμε και τοποθετούμε σε δροσερό μέρος (ψυγείο ή κάβα φρούτων).
Κατά τη διάρκεια της άλμης, ανακατεύετε απαλά περίπου κάθε 3-4 ώρες για να εξασφαλίσετε ομοιομορφία.
άλμη για 24 ώρες.
Ξήρανση:
Αφαιρέστε τα ψάρια από την άλμη (ΜΗΝ ΞΕΒΓΑΛΕΤΕ).
Τοποθετήστε τα ψάρια σε σχάρες στεγνώματος.
Τοποθετούμε σχάρες σε δροσερό μέρος (ψυγείο) με κάτι από κάτω για να πιάνουν τα στάζει
Χρησιμοποιούμε το ψυγείο και στοιβάζουμε τις σχάρες μας (στοιβάζουμε μια μακριά, μια σύντομη εναλλάξ, έτσι ώστε να απέχουν μεταξύ τους).
Στεγνώστε για 24 ώρες μέχρι το ψάρι να στεγνώσει και να κολλήσει στην αφή και να πάρει μια κοκκινωπή ημιδιαφάνεια.
Κάπνισμα:
Προθερμάνετε το καπνιστή Bradley στους 120ºF.
Αφαιρέστε τα ψάρια από τις σχάρες στεγνώματος, ψεκάστε τις σχάρες καπνίσματος με αντικολλητικό σπρέι (οι σχάρες jerky Bradley λειτουργούν καλύτερα).
Εάν χρησιμοποιείτε τις ίδιες σχάρες για στέγνωμα και κάπνισμα, αφαιρέστε τα ψάρια από τις σχάρες μετά το στέγνωμα, καθαρίστε τις σχάρες και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι πριν το κάπνισμα.
Πασπαλίστε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο ψάρι πριν μπείτε στο καπνιστή (προαιρετικά).
Βάλτε ψάρια στον καπνιστή.
Καπνίστε με δίσκους Bradley της επιλογής σας. Προτιμάται η σκλήθρα.
Καπνίστε με χαμηλότερους χρόνους και θερμοκρασίες (σύνολο 5 ώρες).
20ºF – 2 ώρες
145ºF – 2 ώρες
165ºF – 1 ώρα
Αφαιρέστε ένα δοκίμιο περίπου στις 5 ώρες και δοκιμάστε. Εάν έχει γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας αφαιρέστε το. Εάν δεν είναι αρκετά στεγνό, συνεχίστε με μισή ώρα επιπλέον μέχρι να τελειώσετε.
Αφαιρέστε από τον καπνιστή και αφήστε το να κρυώσει πριν το συσκευάσετε.