Smoked Honeyed Salmon Jerky Recipe

Καπνιστό Μελιωμένος σολομός Jerky Συνταγή



Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το καπνιστό μέλι σολομού σε έναν αφυγραντήρα. Εάν σκοπεύετε να βάλετε καπνό σε αυτό, θυμηθείτε τη θεραπεία σας #1. Για ένα κιλό, θα χρειαστείτε μόλις ένα μικρό μικρότερο από ¼ κουταλάκι του γλυκού. Εάν κάνετε περισσότερα από ένα κιλό, κάντε προσαρμογές στη συνταγή. Μπορείτε να το επαναλάβετε μόνο με σφραγίδα vac. Μην το αναποδογυρίζετε γιατί θα έχετε πάστα σολομού. Απλώς προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού θεραπεία #1 αναμεμειγμένο με ¼ φλιτζάνι νερό στη μαρινάδα για μερικές ώρες. Κρύος καπνός με μπισκότα Alder. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο τράνταγμα που έκανα εδώ και χρόνια. Χρειάστηκε για πάντα για να γίνει, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Η γεύση είναι καλή, δεν είναι καθόλου ψάρι.

Ingredients

Θεραπεία #1:

1 φλιτζάνι αλάτι kosher

1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι σημύδας

Σπασμωδικός:

¼ φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζάνι σκούρο ρούμι

5 σπασμένα μούρα μπαχάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

5 κόκκοι πιπεριού τριμμένο (οποιοδήποτε χρώμα)

5 Ολόκληρα γαρίφαλα

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κιλό λωρίδες σολομού

¼ κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό (προτιμήστε αφυδατωτή)

Preparation

Θεραπεία:

Ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί. Πασπαλίστε ένα λεπτό στρώμα από αυτό στον πάτο ενός δοχείου με καπάκι. Τοποθετήστε τις λωρίδες σολομού στο δοχείο σε μία στρώση. Καλύψτε με την υπόλοιπη θεραπεία. Εάν χρειάζεται να το κάνετε αυτό σε περισσότερες από μία στρώσεις, ξεσκονίστε πολύ την πρώτη στρώση με τη σκόνη πριν προσθέσετε περισσότερα ψάρια.

Σκεπάζετε το δοχείο και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 12 ώρες. Αν μπορείτε, γυρίστε το δοχείο ανάποδα μία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή ανακατέψτε τα κομμάτια σολομού, ώστε να έχετε μια πιο ομοιόμορφη θεραπεία.

Αφαιρέστε τον σολομό σας από τη θεραπεία και βυθίστε τον γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να ξεπλύνετε την περίσσεια θεραπείας. Στεγνώστε το ψάρι με χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί στο ψυγείο για μια νύχτα, αν είναι δυνατόν, ή μπροστά από έναν ανεμιστήρα ή σε δροσερό, σκιερό, αεράκι μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα. Θέλετε η επιφάνεια του σολομού να είναι κολλώδης, κάτι που θα βοηθήσει τον καπνό να προσκολληθεί σε αυτόν.

Σπασμωδικός:

Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί (εκτός από τον σολομό) και αφήνουμε να κάτσουν και να ενωθούν για 30 λεπτά. Βάζετε το σολομό σε ένα δοχείο και σκεπάζετε με τη μαρινάδα για 1 λεπτό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος μαρινάδας τόσο το καλύτερο.

Βάλτε φωτιά στον καπνιστή σας. Φωτογραφίζω για εσωτερική θερμοκρασία περίπου 200ºF (93,3ºC). Χρησιμοποιήστε μπισκότα hickory και καπνίστε τον σολομό σας για τουλάχιστον 3 ώρες, και όσο χρόνο χρειάζεται για να στεγνώσει, αλλά ακόμα λαστιχωτό. Συνήθως μου παίρνει 5 ώρες.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αλείψτε με το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και κρυώστε. Μπορείτε να το αφαιρέσετε μόνο κάτω από τη σφραγίδα vac. Μην το σκουπίζετε γιατί θα έχετε μια πάστα σολομού.

Μόλις φουσκώσετε τον σολομό, τοποθετήστε τον ξανά στη σχάρα ψύξης για να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα διατηρηθεί σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή στους 60ºF (15,6ºC) ή χαμηλότερη, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά διατηρώ το σπαστό μου σε μικρά, σφραγισμένα με κενό πακέτα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ. Θα πρέπει να κρατήσει έτσι για μήνες.