Καπνιστό Μπέικον τυλιγμένη γαρίδες Συνταγή
Αυτές οι χυμώδεις γαρίδες τυλιγμένες σε τραγανό μπέικον είναι μια απόλαυση για κάθε περίσταση! Με ένα άγγιγμα μελιού, χυμό ασβέστη, σκόνη σκόρδου, θαλασσινό αλάτι και τζίντζερ, αυτές οι γεύσεις θα σας αφήσουν να θέλουν περισσότερα. Καπνίστε τα σε έναν καπνιστή P10 Bradley για 20 λεπτά και θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο που είναι τέλειο ως ορεκτικό ή ένα κύριο μάθημα.
Ingredients
5-10 Γαρίδες
½ κιλό ψιλοκομμένο μπέικον
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κγ χυμό λάιμ
1 Κγ μέλι
Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται:
P10 Bradley Smoker
Πτυσσόμενο τραπέζι Bradley Smoker
Αντικολλητικά πατάκια σιλικόνης Bradley Smoker
Bradley Smoker εργαλεία
Thermoworks timestick τρίο
Thermoworks thermapen one
Ρύθμιση καπνιστή Bradley:
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Θερμοκρασία: 320ºF (160°C)
Μπισκετάκια: Μπύρα
Χρόνος καπνού: 20 λεπτά
Preparation
Ρυθμίστε το Bradley Smoker στις ρυθμίσεις που αναφέρονται παραπάνω.
Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσουν, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες δεν είναι υγρές πριν τις τυλίξετε με μπέικον. Αφαιρέστε τα κελύφη και τις ουρές από τις γαρίδες, που δεν θα έχουν πολύ καλή γεύση.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, το χυμό λάιμ και τις γαρίδες. Ρίξτε καλά τις γαρίδες στο μείγμα πριν προσθέσετε το καρύκευμά σας. Τώρα σε ένα διαφορετικό μπολ, προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, το θαλασσινό αλάτι, το αλεσμένο τζίντζερ και ρίξτε τις γαρίδες για να βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί με καρυκεύματα.
Προαιρετικά: Αν θέλετε το μπέικον πιο τραγανό, μαγειρέψτε το μπέικον 5-10 λεπτά πριν τυλίξετε τις γαρίδες. Φροντίστε το μπέικον να μην είναι πολύ τραγανό γιατί θα πρέπει να τυλίξετε τις γαρίδες με αυτό.
Τυλίξτε κάθε γαρίδα με μισή λωρίδα μπέικον και βάλτε την πάνω στην οδοντογλυφίδα.
Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Οι γαρίδες ψήνονται όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 120ºF (48.9°C).
Αφαιρέστε από το Bradley Smoker και απολαύστε!
Συνταγή: Bryan Edwards - Moodie Foodie Tulsa