Καπνιστό σφενδάμι Σολομός Συνταγή



Μια παραδοσιακή συνταγή σε όλη τη διαδρομή από τον Καναδά και την Αλάσκα προς τη Νορβηγία, αυτή η συνταγή καπνιστού σολομού που θεραπεύεται από σφενδάμι είναι πάντα νικητής μπάρμπεκιου! Με τη σύνθετη γλυκύτητα του σιροπιού σφενδάμου (όχι ένα απλό προφίλ γεύσης όπως η ζάχαρη) αυτή η συνταγή προσθέτει μια αρωματική γεύση που πηγαίνει εξαιρετικά με τον πλούτο του σολομού.

Ingredients

1 μεγάλο φιλέτο σολομού

Αλμη:

1 λίτρο (1 λίτρο) νερό

125 ml (½ γ) αλάτι

125 ml (½ γ) σιρόπι σφενδάμου

60 ml (¼ γ) κεχριμπαρένιο ή σκούρο ρούμι

60 ml (¼ γ) χυμό λεμονιού

10 ολόκληρα γαρίφαλα

10 Ολόκληρα μούρα μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

Preparation

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της άλμης.

Τοποθετούμε το φιλέτο σολομού σε ένα μη μεταλλικό σκεύος και το σκεπάζουμε με την άλμη.

Βεβαιωθείτε ότι το ψάρι είναι πλήρως βυθισμένο σε άλμη.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Αφαιρέστε τον σολομό από την άλμη και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Τοποθετήστε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω, στη σχάρα καπνιστών και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 65°C και 95°C (150°F και 200°F).

Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση σφενδάμου καπνίζετε/ μαγειρεύετε τον σολομό για περίπου 1-1/2 ώρα.

Για να εξυπηρετήσει:

Σερβίρετε με άγριο ρύζι και ανακατεύετε τηγανητά ανάμεικτα λαχανικά ή ανακατεύετε με ίσες ποσότητες τυριού κρέμα για ένα νόστιμο άλειμμα.