Smoked Octopus Recipe

Καπνιστό Χταπόδι Συνταγή



Ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια με τρυφερό και γευστικό καπνιστό χταπόδι. Παρασκευασμένα με ένα προσεκτικά φτιαγμένο μείγμα καρυκευμάτων που περιλαμβάνει Bradley Demerara Cure, λευκό πιπέρι, σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού, αυτά τα χταπόδια πολτοποιούνται, καπνίζονται και μπορούν να τα απολαύσουμε αμέσως ή να ψυχθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για βελτιωμένο γευστικό προφίλ. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο όσο είναι ζεστά για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης.

Ingredients

Για 5 λίβρες. (2,25 κιλά) χταπόδι:

3 κουταλιές της σούπας (45 ml) Bradley Demerara Cure (Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από αυτή την ποσότητα.)

2 κουταλιές της σούπας (10 ml) λευκό πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) κρεμμύδι σε σκόνη

2 φλιτζάνια (480 ml) νερό

Σημείωση: Εάν το κρέας ζυγίζει είτε περισσότερο είτε λιγότερο από 2,25 κιλά), η ποσότητα του μείγματος ωρίμανσης που εφαρμόζεται πρέπει να είναι ανάλογη με αυτό το βάρος. Για παράδειγμα, αν το βάρος του κρέατος είναι 2½ λίβρες (1,15 κιλά), τότε κάθε συστατικό, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας Bradley, πρέπει να κοπεί στη μέση.

Preparation

Εάν τα πλάσματα δεν έχουν εκσπλαχνιστεί:

Με ψαλίδι, κόψτε το ράμφος, τον πρωκτό, την κιτρινωπή θήκη και τις προσαρτημένες μεμβράνες και τον σάκο μελανιού.

Αν είναι μεγάλο χταπόδι, αφαιρέστε τα μάτια.

Προσέξτε να μην τρυπηθεί ο σάκος μελανιού.

Ξεπλύνετε καλά.

Εάν τα πλάσματα έχουν εκσπλαχνιστεί:

Ετοιμάζουμε το μείγμα των καρυκευμάτων και προσθέτουμε το ωμό χταπόδι.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες.

Στραγγίζουμε τα πολτοποιημένα χταπόδια και τα ξεπλένουμε καλά.

Τοποθετήστε τα χταπόδια σε συρμάτινο πλέγμα ή σε συρμάτινα καλάθια καπνίσματος.

Στεγνώστε τα χταπόδια στους 140°F (60°C) για 1 έως 2 ώρες ή έως ότου η επιφάνεια των πλασμάτων δεν είναι πλέον κολλώδης. Μην χρησιμοποιείτε καπνό.

Διακόψτε τη χρήση της βοηθητικής θερμότητας. Καπνίζετε στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για περίπου 2 ώρες.

Σε αυτό το σημείο, τα χταπόδια είναι έτοιμα για κατανάλωση, αλλά θα έχουν καλύτερη γεύση αν μένουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να μαλακώσει η γεύση. Σε πολλούς αρέσει να βάζουν ελαιόλαδο όσο είναι ακόμα ζεστά.

Λαδώνοντας χταπόδι:

Αν πρόκειται να λαδωθούν τα χταπόδια θα πρέπει να λαδωθούν σε θερμοκρασία δωματίου αμέσως μετά το κάπνισμα.

Για να λαδώσετε τα χταπόδια, τα τοποθετείτε σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με κλειστό καπάκι.

Προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο για να τα επικαλύψετε όταν το δοχείο ανακινηθεί, τυλιχτεί σε ρολό ή αναποδογυρίσει. Σχετικά με ¼ προς την ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο είναι συνήθως επαρκής.

Συνεχίστε να ανακατεύετε το δοχείο κάθε λίγα λεπτά για περίπου μία ώρα μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού.

Διατηρώ ψυχρόν.

Σημείωση: Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ ήπια, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε αυτό το προϊόν, προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στη λίστα των συστατικών. Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ έντονη, μειώστε την ποσότητα του Bradley Cure κατά περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού.

Οδηγίες που προετοιμάστηκαν από τον Warren R. Anderson, συγγραφέα του Mastering the Craft of Smoking Food.