Το καπνιστό του Steven Raichlen Κοκτέιλ γαρίδας Με τη συνταγή σάλτσας κοκτέιλ chipotle-pineapple
Αυτή η συνταγή κοκτέιλ γαρίδας δεν διαφέρει πολύ από πολλούς άλλους που έχετε δει πριν. Αλλά αν θέλετε να μετατρέψετε τη μέση συνταγή σας από το καλό σε μεγάλο, δοκιμάστε αυτήν την καπνιστή έκδοση. Σερβίρει 6 ως ορεκτικό.
Ingredients
Για τις γαρίδες και τη μαρινάδα:
1½ κιλό γαρίδες jumbo, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κιμά κονσέρβας chipotle chile, συν 1 κουταλάκι του γλυκού χυμούς adobo
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
Χοντρό αλάτι (κοζέρ ή θάλασσα) και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα κοκτέιλ Chipotle-Aneapple:
1 φλιτζάνι κέτσαπ
6 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό ανανά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 με 2 τσίλι τσίλι, ψιλοκομμένο, συν 1 με 2 κουταλιές της σούπας χυμούς
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Θα χρειαστείτε επίσης: Μπισκετάκια καπνίσματος Bradley; σουβλάκια από μπαμπού
Preparation
Ετοιμάζουμε τις γαρίδες και τη μαρινάδα:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τον κιμά με χυμούς, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα κοκτέιλ Chipotle-Aneapple:
Συνδυάστε το κέτσαπ, το χυμό ανανά, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα Worcestershire και τον κιμά chipotle και ένα κουτάκι με χυμούς σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης.
Αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
Μεταφέρετε σε ένα ελκυστικό μπολ σερβιρίσματος.
Ρυθμίστε το Bradley Digital Smoker ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή και προθερμάνετε στους 250 βαθμούς.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες, πετάμε τη μαρινάδα και περνάμε σε σουβλάκια από μπαμπού.
Καπνίζετε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν με καπνό και να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά.
Ψύξτε ή σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα κοκτέιλ Chipotle-Anaapple.
Συνταγή από: Στίβεν Ράιχλεν