Εσπεριδοειδές και καπνιστό Πεστρόφα Τη συνταγή σαλάτας
Η σαλάτα στις συμβουλές των δακτύλων σας είναι μια μεγάλη συνταγή για πάρτι. Ή, αν είστε σαν εμένα, θα χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε δικαιολογία για να φάτε με τα χέρια σας!
Ingredients
1 Lb πέστροφα ή άλλο λευκό ψάρι
Για άλμη:
500 ml νερό
6 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο - ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Για σαλάτα:
4 Κεφάλια αντιδιού
1 γκρέιπφρουτ - κομμένο και κομμένο σε κύβους
Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ασκαλώνιο - κιμά
2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό - ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι - για γεύση
Preparation
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την άλμη.
Τοποθετήστε την πέστροφα σε ένα γυάλινο μπολ/δοχείο, καλύψτε με άλμη και βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Ξεπλύνετε την πέστροφα και στεγνώστε τα.
Τοποθετήστε την πέστροφα, με το δέρμα προς τα κάτω, σε προθερμασμένο καπνιστή στους 225°F με μπισκότα Alder και καπνίστε για περίπου 1½ - 2 ώρες.
Ξεφλουδίστε το κρέας πέστροφας από τα κόκαλα και αφαιρέστε το δέρμα.
Βάζετε το κρέας της πέστροφας σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με το γκρέιπφρουτ, το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα και το ασκαλώνιο και αλατοπιπερώνετε.
Κόψτε τη βάση κάθε κεφαλής αντίδιου και αφαιρέστε μεμονωμένα δόρατα από το κεφάλι.
Κόψτε το μείγμα της πέστροφας σε δόρατα.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.