Ψημένο Lobster Συνταγή
Οι αστακοί είναι φανταχτερά, αλλά πολύ εύκολο να γίνει. Μάθετε πώς να φτιάχνετε αστακούς στη σχάρα για ένα τέλειο δείπνο σε μια ειδική περίσταση.
Ingredients
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες κόκκινες νιφάδες τσίλι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
1 ζωντανός αστακός (περίπου 1 έως 1½ λίβρες)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
¼ Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Preparation
Συνδυάστε το βούτυρο, τον μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ, χωρίστε τον αστακό στη μέση κατά μήκος από το κεφάλι και την ουρά του. Αφαιρέστε και πετάξτε το κιτρινοπράσινο tomalley και κόψτε τα νύχια. Μεταφέρετε τα μισά του κελύφους του αστακού προς τα κάτω, σε ένα ταψί. σπάστε τα νύχια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Περιχύνετε τα μισά και τα νύχια με λάδι και αλατοπιπερώνετε.
Ζεστάνετε μια σχάρα με κάρβουνα ή ρυθμίστε τη σχάρα αερίου στο υψηλό. κάρβουνα τράπεζας ή απενεργοποιήστε τον καυστήρα από τη μία πλευρά. Τοποθετήστε τα μισά αστακούς, τη σάρκα προς τα κάτω και τα νύχια στο πιο ζεστό μέρος της ψησταριάς. μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει ελαφρά, 2-3 λεπτά. Αναποδογυρίστε τον αστακό και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αλείψτε τον αστακό με το βούτυρο σκόρδου-μαϊντανού. συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας του αστακού, 3-5 λεπτά ακόμα.
Συνταγή: Jacob Parmentier.