Candid Salmon 1

Συνταγή σολομού, Καραμέλα σολομού



Το Armadillo Pepper σας δείχνει πώς να φτιάξετε τη συνταγή σολομού μας χρησιμοποιώντας έναν καπνιστή Bradley. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή καραμελών σολομού σε οποιοδήποτε καπνιστή ή ακόμα και τη σχάρα σας χρησιμοποιώντας μαγείρεμα 2 ζώνης. Η παράδοση απαιτεί ψυχρό ή δροσερό κάπνισμα της καραμέλας σολομού, παράγοντας μια μασώμενη υφή που θυμίζει το jerky. Επιλέγω μια υψηλότερη θερμοκρασία, η οποία σας δίνει κρούστα άκρα και μια υγρή υφή. Είναι βρώμικο σχεδόν ακαταμάχητο, ακόμη και για άτομα που δεν τους αρέσουν γενικά καπνιστά ψάρια. Σερβίρετε με βότκα ή aquavit (μπορεί να αντέξει στα ισχυρότερα πνεύματα). Μην εκφοβίζετε από το συνολικό χρόνο προετοιμασίας - η πραγματική δουλειά διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ξύλο: Maple. Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες 15 λεπτά. Glaze: Maple και Bourbon

Ingredients

1 κομμάτι (1½ κιλό) φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα (κατά προτίμηση κομμένο στο κέντρο)

1 φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη σφενδάμου

¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι (θάλασσα ή kosher)

¾ Φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου (κατά προτίμηση σκούρο κεχριμπαρένιο ή Βαθμού Β)

1-τέταρτο νερό

Φυτικό λάδι, για το λάδωμα της σχάρας

Preparation

Ξεπλύνετε τον σολομό με κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Περάστε τα δάχτυλά σας πάνω από τη σάρκα πλευρά του φιλέτου, νιώθοντας τις αιχμηρές άκρες των οστών της καρφίτσας. Τραβήξτε έξω ό,τι βρείτε με τσιμπιδάκια κουζίνας.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τον σολομό κατά πλάτος σε λωρίδες πλάτους 1 ίντσας και μήκους 4 έως 5 ίντσες. Μεταφέρετε το ψάρι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα βαρέως τύπου και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί ή ταψί από αλουμινόχαρτο για να μην υπάρχουν διαρροές.

Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και ½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε το πάνω από τον σολομό και σφραγίστε τη σακούλα. Στερέωσε στο ψυγείο για 8 ώρες, αναποδογυρίζοντας τη σακούλα αρκετές φορές για να ξαναμοιραστεί η άλμη.

Στραγγίζουμε τον σολομό σε ένα σουρωτήρι, πετάμε την άλμη και ξεπλένουμε καλά τον σολομό κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τη σάρκα του σολομού προς τα πάνω σε μια λαδωμένη σχάρα πάνω από ένα φύλλο ψησίματος και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα στο ψυγείο μέχρι να κολλήσει, για 2 ώρες.

Ρυθμίστε τον καπνιστή Bradley και προθερμάνετε στους 225° έως 250°F. Προσθέστε το ξύλο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τοποθετήστε τον σολομό στη σχάρα του στο καπνιστή και καπνίστε μέχρι να ροδίσει το εξωτερικό του με καπνό και να αισθανθεί σφιχτός ο σολομός, για 30 έως 60 λεπτά. Ξεκινήστε να βουρτσίζετε τον σολομό με το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου μετά από 15 λεπτά και βουρτσίστε το αρκετές φορές μέχρι να ψηθεί (περίπου 140°F σε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης). Μεταφέρετε τη καραμέλα σολομού στη σχάρα της σε ένα φύλλο ψησίματος για να κρυώσει και αλείψτε μια τελευταία φορά με σιρόπι σφενδάμου πριν τη σερβίρετε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

Στην απίθανη περίπτωση που έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τη καραμέλα σολομού σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα στο ψυγείο. θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 3 ημέρες.

Συνταγή Από: Armadillo Pepper BBQ