Cold Smoked Salmon Pasta Recipe

Κρύο καπνιστό Ζυμαρικά σολομού Συνταγή



Αυτή η ψυχρή συνταγή ζυμαρικών σολομού είναι φοβερό για όσους αγαπούν τον κρύο καπνιστό σολομό. Ωστόσο, είναι ιδανικό για εκείνους που αγαπούν τον κρύο καπνιστό σολομό, αλλά ανησυχούν για την "αγριότητα" του. Εδώ είναι η λύση: Μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με σολομό με κρύο καπνιστό. Μου αρέσει συνήθως να μαγειρεύω κάποια πέννα, και ενώ αυτό μαγειρεύει, κάνει τη σάλτσα.

Ingredients

1-2 λίβρες πένες - μαγειρεμένο “extra-al-dente”

1 μέτριο κρεμμύδι - κομμένο σε κύβους

2-3 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 Μικρό κλωναράκι εστραγκόν

1 φύλλο δάφνης

1-2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

2 Oz Sambuca (ή βότκα / λευκό κρασί / ζωμός ψαριού / νερό)

½ -1 φλιτζάνια κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες (μου αρέσει η δική μου με πολύ λίγη ντομάτα, μερικές φορές μόνο 2-3 T. ντομάτα)

2-4 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα

1 φλιτζάνια κατεψυγμένα μπιζέλια

1-2 κουτ κάππαρη χωρίς παρέες - χοντροκομμένη (προαιρετικά)

1-2 κουτ pimento - χοντροκομμένο (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι + κρύος καπνιστός σολομός - σπασμένος σε κομμάτια

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, μαϊντανό, σχοινόπρασο ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών

1-2 κουταλιές της σούπας λάδι λευκής τρούφας (προαιρετικά)

1-2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Preparation

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα, για 5-7 λεπτά.

Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι, εστραγκόν, δάφνη και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα καλά – το μείγμα θα γίνει πολύ αρωματικό.

Ρίξτε αμέσως το Sambuca – ΣΤΑΣΕΤΕ ΠΙΣΩ και αναφλέξτε τους ατμούς για να κάψετε το αλκοόλ στο Sambuca, στροβιλίζοντας το τηγάνι καθώς καίγεται το αλκοόλ. Προφανώς δεν θα πάρετε φλόγα αν χρησιμοποιήσετε νερό ή ζωμό, και σπάνια θα πάρετε φωτιά με κρασί (η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι πολύ χαμηλή).

Μόλις σβήσουν οι φλόγες, περιστρέψτε το τηγάνι και παρακολουθήστε προσεκτικά – θέλετε να προσθέσετε τις ντομάτες ΛΙΓΟ πριν εξατμιστεί και το τελευταίο υγρό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και βράζουμε το μεγαλύτερο μέρος του νερού από τις ντομάτες.

Προσθέστε την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε απαλά, για 30-45 λεπτά.

Προσαρμόστε στην επιθυμητή συνοχή με περισσότερη κρέμα, νερό, ζωμό ψαριού, μισό-μισό, γάλα κ.λπ.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε αμέσως τα ζυμαρικά extra-al-dente, τον κατεψυγμένο αρακά, την κάπαρη και το πιμέντο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Μετά από ένα ή δύο λεπτά, ελέγξτε την ετοιμότητα των ζυμαρικών (θα πρέπει να είναι τέλεια σε αυτό το σημείο), στη συνέχεια προσθέστε τον σολομό και ΣΧΕΔΟΝ όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύοντας μόνο για να ενωθούν.

Θέλετε να προσέχετε να ΜΗΝ σπάσετε τον σολομό σε πάρα πολλά μικρά κομμάτια κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος. Εάν ανησυχείτε, απλώς πασπαλίστε το σολομό πάνω από το πάνω μέρος των ζυμαρικών αφού το απλώσετε.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα με αλάτι & πιπέρι, αν χρειάζεται (λάβετε υπόψη ότι ο σολομός είναι αλμυρός).

Ρίξτε ένα κουτάλι σε ζεστά μπολ, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά, παλαιωμένη παρμεζάνα και τέλος περιχύστε με λάδι λευκής τρούφας και/ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.