Smoked Smelt Recipe

Καπνιστό Αθερίνα Συνταγή



Αν και μικρό, το Smelt είναι πολύ νόστιμο και καπνό ωραία. Χρησιμοποιήστε τις δισκέτες με μίγματα από το σφενδάμι ή τον Ειρηνικό και κρατήστε το χαμηλό και αργό.

Ingredients

1 λίβρα καθαρισμένη μυρωδιά

2 Φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια χυμό μήλου

2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι kosher

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Μπισκετάκια με γεύση Bradley (Μίγμα σφενδάμου, σκλήθρας ή Ειρηνικού)

Preparation

Ανακατεύουμε μαζί νερό και χυμό μήλου με αλάτι, ζάχαρη και μπαχαρικά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η καστανή ζάχαρη.

Τοποθετούμε το μυρωδάτο σε ένα πιάτο και ρίχνουμε την άλμη. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.

Ξεπλύνετε καλά τα ψάρια και βάλτε τα στη σχάρα καπνιστών. Τοποθετήστε τη μυρωδιά σε δροσερό και ξηρό μέρος για 30-45 λεπτά για να σχηματιστεί ένα πολτό στο εξωτερικό του ψαριού. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη διαδικασία.

Ρυθμίστε το καπνιστή στους 200ºF χρησιμοποιώντας τα μπισκότα Bradley Flavour είτε σε μείγμα Maple, Alder ή Pacific.

Καπνίστε τη μυρωδιά για περίπου 3-4 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού φτάσει τους 145ºF.