Καπνισμένο Ολόκληρο Κόκκινος Αυτοκράτορας Συνταγή
Αυτή η συνταγή καπνιστού ολόκληρου του κόκκινου αυτοκράτορα λειτουργεί επίσης πολύ καλά για κόκκινο Snapper, καθώς και τα δύο ψάρια είναι ίδια. Καθώς μου αρέσει η γεύση αυτού του ψαριού, δεν θα χρησιμοποιούσα θεραπεία που θα αλλάξει τη γεύση των ψαριών με νιτρικά άλατα. Θα το δοκίμαζα άλμη, έτσι ώστε να παραμείνει υγρό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χτίσετε διαφορετικά στρώματα γεύσεων πάνω από αυτό. Ο αγαπημένος μου τρόπος για να προετοιμάσω το κόκκινο σουπερ είναι να χρησιμοποιήσω ένα καρύκευμα αφού έχει μαραθεί. Το καπνίζω είτε με μπισέτες από σφένδαμο, μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 145° ή μέχρι να το ξεφλουδίσεις με πιρούνι.
Η άλμη που χρησιμοποιώ είναι απλή άλμη, αλλά μπορείτε να προσθέσετε βότανα και άλλα αρωματικά στην άλμη. Ωστόσο για τα ψάρια, προτιμώ να προσθέσω τα καρυκεύματα στο ψάρι, όχι την άλμη.
Όταν προσθέτετε πρόσθετα καρυκεύματα στο ψάρι, μην προσθέτετε επιπλέον αλάτι που μπορεί να απαιτήσει η συνταγή. Είναι καλύτερο να αλατίζετε στο τραπέζι. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω τουρσί ή επιτραπέζιο αλάτι, επειδή οι λεπτότεροι κόκκοι διαλύονται πολύ πιο εύκολα σε κρύο νερό.
Ingredients
Απλή άλμη:
1 Gal νερό (ή άλλο υγρό)
½ φλιτζάνι τουρσί αλάτι (152 g) ή μη ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι
½ φλιτζάνι καστανή ή λευκή ζάχαρη (προαιρετικά)
Μικρότερη ποσότητα:
2 Φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας τουρσί αλάτι (19 g) ή μη ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ή λευκή ζάχαρη
Preparation
Διαλύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και μετά κρυώνουμε την άλμη στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει η άλμη, προσθέστε ψάρι και άλμη για 2 ώρες. Γυρίστε και/ή ανακατέψτε την άλμη μία φορά κατά τη διάρκεια του χρόνου άλμης.
Αφού αλατίσετε, στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το να στεγνώσει στο ψυγείο ακάλυπτο για μερικές ώρες.
Αλατοπιπερώστε τα ψάρια σας και μαγειρέψτε στους 225°F, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή ποσότητα.