Smoked Salmon Recipe

Καπνιστό Σολομός Συνταγή



Αυτή είναι η συνταγή για καπνιστό σολομό Bradleyt, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε όπως σας ταιριάζει, οι ουρανοί είναι το όριο σε αυτό. Καπνίζω για 5 ή 6 ώρες ανάλογα με το ξύλο. Βάζω επίσης λίγη μαύρη ζάχαρη σε περίπου 3 ώρες, ώστε να έχετε μια καλή γλυκύτητα. Απλά μια καλή στρώση στο όλο θέμα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ Alder ή Alder and Apple mix. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε. Έχω κάνει 5 ώρες Hickory για μια καλή δυνατή γεύση καπνού. Αλλά το Alder είναι το πάω στο ξύλο για αυτό. Για το Alder θα χρησιμοποιούσα 6 ή ακόμα και 7 ώρες.

Ingredients

Φιλέτα σολομού

1 φλιτζάνι αλάτι

2 Φλιτζάνια Καστανή Ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας πιπέρι (λευκό αν θέλετε. Προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)

Προσθέστε όσα μπαχαρικά σας αρέσουν

Preparation

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σας σε βαθιά τηγάνια (θα βγάλουν πολύ χυμό).

Τραβήξτε τα κόκαλα της καρφίτσας για να μην τα δαγκώσετε ενώ τρώτε.

Χρησιμοποιήστε μια πένσα με βελόνα. Απλώς περάστε τα δάχτυλά σας κατά μήκος της πλευράς του φιλέτου όπου κόπηκαν τα οστά των πλευρών.

Απλώστε μια παχιά στρώση από το μείγμα στα φιλέτα και αφήστε τα να αλατιστούν όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 8 ώρες.

Η σάρκα πρέπει να είναι σφιχτή παντού.

Ξεπλύνετε την υπόλοιπη άλμη που δεν διαλύθηκε και τοποθετήστε την στις σχάρες καπνιστών.

Στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα όσο καλύτερα μπορείτε και βάλτε το στο ψυγείο για να σχηματιστεί το πολτό.

Κάπνισμα:

Καπνίστε σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες για το κάπνισμα του Bradley: (μπισκέτες σκλήθρου, κεράσι ή μήλου) για 5 ή 6 ώρες.

100°-120°F (37,8C-49°C) για 1-2 ώρες, στη συνέχεια αυξήστε στους 140° (60°C) για 2-4 ώρες, στη συνέχεια αυξήστε στους 175° (79,4°C) για 1-2 ώρες για να τελειώσει.