Oak Smoked Salmon Recipe

Καπνισμένο δρυός Σολομός Συνταγή



Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτή τη νόστιμη συνταγή καπνιστού σολομού! Ένα χυμώδες φιλέτο σολομού είναι καρυκεύματα με φρέσκο ​​άνηθο, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού, και στη συνέχεια καπνίζεται στην τελειότητα χρησιμοποιώντας δρυς γεύσεις δισκέτες στον καπνιστή Bradley. Σερβίρετε με ένα κλαδάκι από άνηθο και φέτες λεμονιού για ένα πιάτο.

Ingredients

5 κιλά (10 λίβρες) φιλέτο σολομού

1 Λεμόνι

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Preparation

Τοποθετήστε το φιλέτο σολομού με την πλευρά προς τα κάτω σε λαδωμένα σχάρες καπνιστών. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε το χυμό από το ένα μισό πάνω από το φιλέτο σολομού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και πιπέρι.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους περίπου 105°C (220°F). Τοποθετήστε τα ψάρια στο Bradley Smoker και χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση δρυός καπνίστε/μαγειρέψτε για περίπου 40 έως 60 λεπτά.

Για να εξυπηρετήσει:

Βγάζετε το ψάρι από το καπνιστό και γαρνίρετε με ένα ή δύο κλωναράκια άνηθο και το υπόλοιπο λεμόνι κομμένο σε φέτες. Μπορεί να θέλετε να αντικαταστήσετε τον άνηθο με μαϊντανό.