Hoisin Smoked Salmon on Asian style plate

Καπνιστό Σολομός με πορτοκαλί hoisin Γλάδα συνταγή



Το κάπνισμα είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να προετοιμάσετε τον σολομό. Για αυτή τη συνταγή, επιλέξαμε σάλτσα hoisin και χυμό πορτοκαλιού για να δώσουμε στα ψάρια ένα ειδικό λούστρο. Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι ο καπνιστής Bradley και ένα ήπιο ξύλο όπως το Alder ή το Pacific Blend. Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να προετοιμαστούν και 3-4 ώρες μαριναρισμού.

Ingredients

1 μεγάλο φιλέτο σολομού, περίπου 2 κιλά

½ φλιτζάνι σάλτσα hoisin

⅔ Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι μέλι

1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα sriracha

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι

Μπισκετάκια με γεύση Bradley (Μείγμα Alder ή Pacific)

Preparation

Φτιάξτε τη μαρινάδα ανακατεύοντας τη σάλτσα hoisin, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη σάλτσα sriracha, το σησαμέλαιο και τη σκόνη σκόρδου μαζί σε ένα μικρό μπολ. Μετρήστε το 1/2 φλιτζάνι από τη μαρινάδα και αφήστε το στην άκρη. Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα επίπεδο πιάτο και περιχύνουμε τον σολομό με την υπόλοιπη μαρινάδα. Αναποδογυρίστε τον σολομό μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλος ο σολομός έχει καλυφθεί με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Γυρίζετε τον σολομό κάθε ώρα.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μπισκότα σκλήθρου ή μείγματος Ειρηνικού.

Καπνίστε το ψάρι για περίπου 3 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού φτάσει τους 145°F.

Κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, ρίξτε το ½ της κρατημένης μαρινάδας σε μια μικρή κατσαρόλα. Το αφήνουμε να πάρει μια χαμηλή βράση και το αφήνουμε να χαμηλώσει, μέχρι να πήξει και να γίνει ένα ωραίο γλάσο. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μόλις τελειώσει το κάπνισμα ο σολομός, τον τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αλείφουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με φρυγανισμένο σουσάμι. Σερβίρισμα.