Καπνισμένο σφενδάμι Τόνος Συνταγή
Το σκοτεινό κρέας του τόνου θα είναι ροζ, ακόμη και όταν είναι πλήρως μαγειρεμένο, και αυτό το κρέας θα δοκιμάσει λίγο σαν θεραπευμένο ζαμπόν.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέγεθος ψαριών ή μπορείτε να αναμίξετε διαφορετικά μεγέθη τόνου. Όλος ο τόνος, ανεξάρτητα από το μέγεθος, μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία στο ίδιο δοχείο σκλήρυνσης. Τα μεγέθη δεν είναι σημαντικά, επειδή η ποσότητα της θεραπείας μετράται και εφαρμόζεται σε κάθε ψάρι, σύμφωνα με το βάρος του.
Ingredients
Η θεραπεία και το καρύκευμα για 5 λίβρες (2,25 κιλά) τόνου:
3 κουταλιές της σούπας (45 ml) Bradley Maple Cure (Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από αυτή την ποσότητα.)
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) πάπρικα
4 κουταλάκια του γλυκού (20 ml) σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι του γλυκού (2,5 ml) μαϊντανός
1 Φλιτζάνι Νερό
Σημείωση:
Εάν το κρέας ζυγίζει είτε περισσότερο είτε λιγότερο από 2,25 κιλά), η ποσότητα του μείγματος ωρίμανσης που εφαρμόζεται πρέπει να είναι ανάλογη με αυτό το βάρος. Για παράδειγμα, αν το βάρος του κρέατος είναι 2½ λίβρες (1,15 κιλά), τότε κάθε συστατικό, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας Bradley, πρέπει να κοπεί στη μέση.
Preparation
Ξεπλύνετε και καθαρίστε το ψάρι και μετά αφήστε το να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
Ετοιμάστε την κατάλληλη ποσότητα θεραπείας, ανάλογα με το βάρος του ψαριού. (Αν θεραπεύετε περισσότερα από ένα ψάρια, ετοιμάστε την κατάλληλη ποσότητα για κάθε ψάρι.)
Εφαρμόστε τη θεραπεία πάνω από τα ψάρια σε ένα πλαστικό δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ψάρια είναι βυθισμένα.
Βάλτε τον τόνο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Τρίψτε όλες τις επιφάνειες για να ανακατανεμηθεί η σκλήρυνση (γενική επισκευή) μία φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυγείου μεταξύ 34°F και 40°F (2,2°C έως 4,4°C).
Στο τέλος της περιόδου σκλήρυνσης, ξεπλύνετε πολύ καλά το ψάρι σε δροσερό νερό και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας.
Αποθηκεύστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα
Στέγνωμα και κάπνισμα:
Το επόμενο πρωί, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τον καπνιστή για να τελειώσει το στέγνωμα του τόνου. Προθερμάνετε το στους περίπου 140°F (60°C).
Στεγνώστε το ψάρι στο καπνιστή στους 140°F (60°C).
Αφού στεγνώσει το δέρμα στην αφή (περίπου μία ώρα), καπνίστε το κρύο για 3 ώρες στους 85°F (30°C) ή σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη θερμοκρασία. Αυτό θα δώσει μια ήπια γεύση καπνού. Αν σας αρέσει η πιο έντονη γεύση καπνού, καπνίστε τον τόνο για περίπου 6 ώρες.
Ζεστός καπνός στους 145°F (63°C) μέχρι το ψάρι να πάρει ένα όμορφο κοκκινοκαφέ χρώμα (πιθανώς άλλες δύο ώρες).
Βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα ή μερικές ημέρες, πριν το βάλετε σε σακούλες και το καταψύξετε για να καθίσει το κρέας.
Σημείωση: Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ ήπια, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε αυτό το προϊόν, προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στη λίστα των συστατικών. Εάν η γεύση του αλατιού είναι πολύ έντονη, μειώστε την ποσότητα του Bradley Cure κατά περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού.