Καπνισμένο σφενδάμι Τόνος Συνταγή
Αυτή η συνταγή καπνιστού τόνου είναι ο τέλειος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες του δείπνου σας. Μαριναρισμένο όλη τη νύχτα με ένα γευστικό μίγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια αργά-μαγειρεμένο σε έναν καπνιστή Bradley χρησιμοποιώντας bisquettes Maple, είναι μια υπέροχη προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα. Σερβίρετε με λαχανικά ανακατεύετε τηγανητό και ρύζι pilaf για ένα πλήρες και ικανοποιητικό γεύμα.
Ingredients
4 τεμάχια φιλέτο τόνου – 2 κιλά (4 λίβρες)
Μαγειρικό λάδι
Μαρινάδα:
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) ξερό ζιζάνιο άνηθου
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σπόρους μουστάρδας
45 ml (3 κουταλιές της σούπας) αλάτι
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) αλεσμένο μαύρο πιπέρι
125 ml (½ γ) μαύρη ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1000 Ml (4 γ) νερό
Preparation
Το βράδυ πριν σχεδιάζετε να σερβίρετε το ψάρι, ανακατέψτε μαζί τα υλικά της μαρινάδας, σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ώστε το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν εντελώς.
Βάλτε τη μαρινάδα σε μια μεγάλη βαριά πλαστική σακούλα, προσθέστε το ψάρι, σφραγίστε και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
Αφαιρέστε τα ψάρια από τη σακούλα και στεγνώστε τα.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 105°C και 120°C (220°F και 250°F).
Τοποθετήστε τα ψάρια σε λαδωμένα ράφια και χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση σφενδάμου καπνίστε/μαγειρέψτε για 1 ½ έως 2 ώρες.
Για να εξυπηρετήσει:
Τα φιλέτα καπνιστού τόνου σερβίρονται νόστιμα με λαχανικά και πιλάφι με ρύζι.