Καπνισμένο Αρπάζων Συνταγή
Πάρτε τα γεύση σας σε ένα ταξίδι στη Μεσόγειο με αυτή τη συνταγή snapper snapper snapper. Μαριναρισμένο σε ένα μείγμα σκόρδου, λευκού κρασιού, εστραγκόν και σχοινόπρασης, τα ψάρια τότε καπνίζονται τέλεια στον καπνιστή Bradley χρησιμοποιώντας δισκές γεύσης alder, με αποτέλεσμα ένα τρυφερό και γευστικό πιάτο που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.
Ingredients
60 ml (4 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο - ψιλοκομμένη
2 ml (½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
0,5 ml (⅛ κουταλάκι του γλυκού) αλεσμένο μαύρο πιπέρι
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού
120 ml (½ γ) λευκό ξηρό κρασί
2 ml (½ tsp) tsp αποξηραμένο εστραγκόν
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Μπριζόλες Snapper - 1 κιλό (2 λίβρες)
Σφήνες λεμονιού
Μαϊντανός
Preparation
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το λευκό κρασί, το εστραγκόν και το σχοινόπρασο. Τοποθετήστε τις μπριζόλες ψαριού σε μια στρώση σε ένα ρηχό γυάλινο ταψί. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το ψάρι, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker μεταξύ 100°C και 120°C (220°F και 250°F). Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Alder καπνίζετε/μαγειρεύετε για περίπου 60 λεπτά, ελέγχοντας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε παραψήσει.
Για να εξυπηρετήσει:
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό και φέτες λεμονιού.