Smoked Seafood Recipe

Καπνιστό Θαλασσινά Συνταγή



Αφεθείτε στις πλούσιες και καπνιστές γεύσεις της θάλασσας με τη συνταγή καπνιστών θαλασσινών! Είτε είστε οπαδός του σολομού, των γαρίδων ή μιας ποικιλίας άλλων θαλασσινών, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Ingredients

Αυτή η βασική συνταγή είναι κατάλληλη για χτένια, μύδια, μύδια, γαρίδες, στρείδια και οστρακοειδή.

Κρύος καπνός:

Ξεκινήστε να καπνίζετε (μην ανάβετε τη φωτιά) για περίπου 1-6 ώρες, ανάλογα με τα θαλασσινά.

Preparation

Αλείψτε τα οστρακοειδή με λάδι

Τοποθετήστε σε λαδωμένα ανοξείδωτα διχτυωτά ράφια ή λαδωμένο αλουμινόχαρτο με μικρές τρύπες

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι

Ελέγξτε το κρέας των στρειδιών και αφαιρέστε τυχόν σκληρά κομμάτια. Το χοντρό εγωιστικό θα πρέπει να τοποθετηθεί σε χαμηλότερα ράφια

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε τον καπνιστή στους περίπου 80°C (175°F). Κλείστε το αμορτισέρ.

Τοποθετήστε τα έτοιμα θαλασσινά στη μέση του καπνιστή.

Μαγειρέψτε τον καπνό για 1 - 2 ώρες. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες ανέμου.

Περιστρέψτε τις σχάρες στη μέση του χρόνου μαγειρέματος. Εάν καπνίζετε θαλασσινά με κοχύλια, μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Δοκιμάζετε συχνά.

Τεστ ετοιμότητας:

Όταν μαγειρεύονται τα θαλασσινά, η σάρκα πρέπει να είναι ελαφρώς σφιχτή και να φαίνεται αδιαφανής.

Έτοιμο για σερβίρισμα:

Αλείψτε με λάδι τα θαλασσινά πριν τα σερβίρετε.

Ζεστό σερβίρισμα: σερβίρετε αμέσως

Κρύο σερβίρισμα: βάλτε στο ψυγείο για μία ώρα.

Συνοδεύουμε με κράκερ ή σάλτσα ντιπ.