Καπνιστό Creole Prawns (Καπνιστή Τζαμπαλάγια) Συνταγή
Απολαύστε τη σύντηξη της καπνιστή καλοσύνης και των φλογερών κρεολικών μπαχαρικών στη συνταγή μας για καπνιστές κρεολικές γαρίδες (Καπνιστή Τζαμπαλάγια), προσφέροντας μια γεύση από τη Νέα Ορλεάνη που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα.
Ingredients
16 Μεγάλες γαρίδες
6 σκελίδες σκόρδο
4 ασκαλώνια
60 Ml (¼ c) φύλλα φρέσκιας ρίγανης
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) φρέσκα φύλλα θυμαριού
125 G (½ lb) ανάλατο βούτυρο
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) σάλτσα Worcestershire
2 ml (½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
1 ml (¼ κουταλάκι του γλυκού) αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 ml (¼ κ.γ.) αλεσμένο λευκό πιπέρι
4 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) πιπέρι καγιέν
2 λεμόνια κομμένα στα τέσσερα
Preparation
Η συνταγή μπορεί να προετοιμαστεί πριν από μερικές ώρες μέχρι αυτό το σημείο και να παραμείνει στο ψυγείο μέχρι να μαγειρευτεί.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό ψαλίδι κόψτε το πάνω μέρος των γαρίδων
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη φλέβα κατά μήκος της κορυφής της γαρίδας και ξεπλύνετε.
Βάζουμε το σκόρδο, τα ασκαλώνια, τη ρίγανη, το θυμάρι, το βούτυρο, τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι και τις πιπεριές μαζί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε σε μια πάστα.
Σε κάθε μια από τις γαρίδες, τοποθετήστε λίγη από την πάστα ανάμεσα στο κέλυφος και τη γαρίδα.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους περίπου 100°C (220°F).
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Alder καπνίστε/μαγειρέψτε τις γαρίδες για περίπου 40 έως 60 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Για να εξυπηρετήσει:
Σερβίρουμε συνοδευόμενο με φέτες λεμονιού.