Καπνισμένο σχάρα Γαρίδες po-boys Με τη συνταγή Cajun Mayo
Οι γαρίδες σε αυτή τη συνταγή μπορούν εύκολα να καπνιστούν αντί να είναι ψητά στη σχάρα. Για να καπνίσετε, ρυθμίστε τον καπνιστή σε 225ºF χρησιμοποιώντας ξύλινες δισκέτες επιλογής (το Apl, το Apple και το Pacific Blend δουλεύουν πολύ.
Αυτή είναι η κλασική έκδοση του υποβρυχίου σάντουιτς της Λουιζιάνα.
Ingredients
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 Κγ θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κγ βασιλικός
1 κιλό φρέσκες γαρίδες του Κόλπου, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
2 Ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε φέτες
Μάτσο φύλλο μαρουλιού
⅓ Φλιτζάνι μαγιονέζα
1 ½ κουταλιά της σούπας γλυκιά νοστιμιά
4 ψωμάκια, κομμένα οριζόντια
Preparation
Φτιάξτε το καρύκευμα Cajun ανακατεύοντας μαζί την πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το κρεμμύδι σε σκόνη, το θυμάρι, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Αφήνω στην άκρη.
Φτιάξτε το cajun mayo ανακατεύοντας μαζί τη μαγιονέζα, τη νοστιμιά και 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun.
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τις γαρίδες στο υπόλοιπο καρύκευμα Cajun. Τοποθετήστε τις γαρίδες στη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Συναρμολογήστε τα σάντουιτς po-boy απλώνοντας λίγο από το cajun mayo σε κάθε ψωμάκι και από πάνω ρίχνετε γαρίδες, ντομάτες και μαρούλι.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Σημείωση: Οι γαρίδες σε αυτή τη συνταγή μπορούν εύκολα να καπνιστούν αντί για ψητές. Για να καπνίσετε, ρυθμίστε τον καπνιστή στους 225ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (το μείγμα σκλήθρου, μήλου και ειρηνικού λειτουργούν τέλεια. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια σχάρα καπνιστών και καπνίστε τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 30-45 λεπτά.