Smoked salmon candy

Καπνιστό Καραμέλα σολομού Συνταγή



Αφεθείτε στις εξαιρετικές γεύσεις του σολομού με σφενδάμι με αυτή την δελεαστική συνταγή. Προετοιμάστε μια εντυπωσιακή θεραπεία με αλάτι kosher και καφέ ζάχαρη, καλύψτε το φιλέτο σολομού γενναιόδωρα και αφήστε το να θεραπεύσει για λίγες ώρες. Στη συνέχεια, καπνίστε το αργά με bisquettes Maple, το βουρτσίζοντας με σιρόπι σφενδάμου σε όλη τη διαδικασία, μέχρι να επιτύχετε ένα τέλεια χυμώδες και γευστικό πιάτο.

Ingredients

2 λίβρες φιλέτο σολομού

½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

Για τη θεραπεία:

1 φλιτζάνι αλάτι kosher

1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Μπισκότα Bradley Flavor – Maple

Preparation

Ανακατεύουμε μαζί το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.

Κόψτε τον σολομό σε χοντρές φέτες 2 ιντσών.

Απλώστε μια στρώση μείγματος αλατιού-ζάχαρης σε ένα δοχείο.

Τοποθετήστε το σολομό (με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω) πάνω από το μείγμα αλατιού-ζάχαρης και στη συνέχεια καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα αλατιού-ζάχαρης.

Πολυμερίστε για 2-3 ώρες.

Αφαιρέστε από τη σκλήρυνση, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

Αφήστε να στεγνώσει σε δροσερό μέρος για δύο ώρες.

Ενώ ο καπνιστής προθερμαίνεται με μπισκότα σφενδάμου στους περίπου 200°F, τοποθετήστε τον σολομό μέσα στον καπνιστή (έτσι η θερμοκρασία θα αυξηθεί σταδιακά).

Κάθε ώρα αλείφετε τον σολομό με σιρόπι σφενδάμου.

Καπνίζετε για 4-5 ώρες.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αλείψτε με το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και κρυώστε.

Της Λένας Κλέιτον