Cold Smoke Steelhead Recipe

Κρύο καπνιστό Κεφαλή Συνταγή



Ανυψώστε το παιχνίδι ορεκτικών σας με αυτή τη νόστιμη συνταγή καπνιστών χαλύβδινων κεφαλών! Μαριναρισμένο σε ένα γευστικό μείγμα μαύρου πιπεριά, μελάσα, τζιν και πολλά άλλα, στη συνέχεια, καπνιστούν με κρύο στην τελειότητα, αυτά τα φιλέτα που έχουν τεμαχιστεί σε λεπτές φέτες είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε σκάφος ή brunch.

Ingredients

Φιλέτα από ατσάλι 2,5 kg (5 λίβρες) με δέρμα

Μαρινάδα:

60 γραμμάρια (2 oz) χοντρό τριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκα φύλλα από 2 κλωνάρια ρίγανης

120 ml (4 oz) μελάσα

120 ml (4 oz) τζιν

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) σάλτσα Worcestershire

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο/ξυρισμένο σε λεπτές φέτες

30 ml (1 oz) φρεσκοτριμμένο χυμό τζίντζερ

30 ml (1 oz) χοντρό αλάτι

Preparation

Ανακατεύουμε τη μαρινάδα μαζί σε ένα μπολ.

Αφαιρέστε όλα τα κόκαλα που μπορείτε να δείτε από τα φιλέτα.

Βάλτε τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα φιλέτα Steelhead με τη σάρκα προς τα κάτω.

Καλύψτε το Steelhead με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια ένα κομμάτι ξύλο. Ζυγίστε το με πέτρες ή βαριά τσίγκινα δοχεία. Η ιδέα είναι να ασκηθεί πίεση στο ψάρι για να βγάλει το υγρό από τη σάρκα.

Βάζουμε στο ψυγείο για έως και 24 ώρες.

Μέθοδος καπνίσματος:

Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ελαφρώς λαδωμένα σχάρες καπνιστών.

Τοποθετήστε ράφια στο Bradley Smoker στην υψηλότερη θέση μακριά από τη ζέστη.

Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Alder, καπνίστε κρύο το ψάρι για περίπου 2 ώρες, βεβαιώνοντας ότι ο αποσβεστήρας είναι ορθάνοιχτος.

Για να εξυπηρετήσει:

Ψύξτε τα φιλέτα.

Κόβουμε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τυρί και κράκερ ή bagels, ανθότυρο και κάπαρη.