Smoked Fish Sausage Recipe

Καπνιστό Λουκάνικο ψαριού Συνταγή



Το λουκάνικο ψαριών είναι πολύ φθαρτό και πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα κρύο ψυγείο ή να καταψυχθεί.

Από το Stickbowcrafter - Brian

Ingredients

5 λίβρες ψάρι - αποστεωμένο

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 Φλιτζάνι παγωμένο νερό

¾ Κύπελλο άμυλο καλαμποκιού

1 κουταλιά της σούπας δεξτρόζη σε σκόνη

½ κουταλιά της σούπας νιφάδες καυτερής πιπεριάς

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι

2½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο σπόρο γλυκάνισου

1½ κουταλιά της σούπας σιρόπι καλαμποκιού στερεά (½ προς την ¾ κουταλιά της σούπας Splenda χωρίς θερμίδες γλυκαντικό μπορεί να υποκαταστήσει)

8 ουγγιές λίπος λαχανικών

Ινώδες περίβλημα (επιλέξτε μέγεθος της επιλογής σας)

Preparation

Δροσίστε τα ψάρια τουλάχιστον στους 35°F. Τρίψτε μέσα από την πλάκα 3/16′. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να δέσει. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε το άμυλο καλαμποκιού με παγωμένο νερό, προσθέτουμε στο αλεσμένο ψάρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφού ενώσετε καλά το υγρό μείγμα με το ψάρι, προσθέστε τα μπαχαρικά και το λίπος.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Γεμίζουμε το μείγμα σε ινώδεις θήκες.

Μαγειρέψτε το λουκάνικο σε νερό 200°F - 205°F μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 180°F.

Δεδομένου ότι αυτό το λουκάνικο μαγειρεύεται αμέσως σε τόσο υψηλή θερμοκρασία, δεν απαιτούνται θεραπείες.

Ψύξτε σε κρύο νερό ή κάντε ντους με κρύο νερό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 70°F. Βουτήξτε το κρύο λουκάνικο σε βραστό νερό για ένα λεπτό για να σφίξει το περίβλημα.

Αφαιρέστε το ινώδες περίβλημα λίγο πριν το σερβίρισμα.

Διατηρείται στο ψυγείο. Αυτό το λουκάνικο παγώνει επίσης καλά.