Smoked Fish Dip Recipe

Καπνιστό Βουτιά ψαριών Συνταγή



Για να κάνετε αυτό το ντιπ τέλειο, να είστε γενναιόδωροι με τα καρυκεύματα. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, τσιπς plantain ή τα αγαπημένα σας κράκερ.

Ingredients

8 ουγγιές καπνιστό snapper (δείτε παρακάτω) ή άλλο καπνιστό ψάρι

8 ουγγιές τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι

1 κουταλιά της σούπας χόρτα κρεμμυδιού ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι

Χοντρό αλάτι (θάλασσα ή κοσέρ) και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το καπνιστό snapper:

1 ½ κιλό φρέσκο λυθρίνι ή άλλα φιλέτα ψαριού

Για την άλμη:

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι (θάλασσα ή kosher)

1 κουταλιά της σούπας σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού

3 μούρα μπαχάρι

3 γαρύφαλλα

1 ξυλάκι κανέλας

2 λίτρα νερό

½ φλιτζάνι σκούρο ρούμι

Μπισκότα Bradley Flavor - μήλο

Preparation

Περάστε τα δάχτυλά σας πάνω από τα φιλέτα ψαριού, νιώθοντας τα κόκαλα. Τραβήξτε έξω ό,τι βρείτε με τσιμπιδάκια κουζίνας. Κόψτε τυχόν σκούρα μέρη από την πλευρά του δέρματος των φιλέτα χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. (Εδώ βρίσκεται η «ψαρική» γεύση).

Βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, την κανέλα και το νερό σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το ψάρι, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και άλμη στο ψυγείο για 8 ώρες, γυρίζοντας πολλές φορές.

Στραγγίζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι και πετάμε την άλμη. Ξεπλύνετε καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, στραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε το ψάρι σε μια από τις συρμάτινες σχάρες Bradley (το λαδώστε πρώτα) και τοποθετήστε το σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι. Αφήστε το κουμπωτά να στεγνώσει στον αέρα στο ψυγείο μέχρι να κολλήσει η επιφάνεια (1 ώρα).

Ρυθμίστε το Bradley Smoker και προθερμάνετε στους 250°F. Μου αρέσει να καπνίζω το ψάρι με μπισκότα με γεύση Apple. Καπνίζετε το snapper στη σχάρα του μέχρι να ροδίσει με καπνό και να ψηθεί για 30 έως 45 λεπτά. Για να ελέγξετε την ετοιμότητα, πατήστε το με το δάχτυλό σας. η σάρκα πρέπει να σπάσει σε καθαρές νιφάδες. Εναλλακτικά, εισάγετε τον αισθητήρα ενός θερμομέτρου άμεσης ανάγνωσης μέσω της μίας άκρης του ψαριού στο κέντρο. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 140°F.

Μεταφέρετε το κουμπωτά στη σχάρα του σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Διατηρείται για τουλάχιστον 3 ημέρες στο ψυγείο.

Ξεφλουδίστε το καπνιστό snapper σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πετάγοντας τυχόν δέρμα ή κόκκαλα.

Χοντροκομμένο ή ψιλοκομμένο (της επιλογής σας) τρέχοντας τον επεξεργαστή τροφίμων σε μικρές δόσεις. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το ρούμι, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το μπαχάρι και αλατοπίπερο για γεύση. παλμός για να αναμειχθεί. Αυτό το ντιπ πρέπει να είναι πολύ καρυκευμένο.

Μεταφέρετε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, τσιπς plantain ή τα αγαπημένα σας κράκερ. Σερβίρει 6 έως 8 ως ορεκτικό.

Συνταγή από: Στίβεν Ράιχλεν

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Richard Dallett