Smoked Sesame Ginger Wasabi Salmon Recipe

Καπνιστό σουσάμι Τζίντζερ Wasabi Σολομός Συνταγή



Αν αγαπάτε τα ψάρια, λοιπόν, ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα ψάρια, σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή καπνιστού σολομού από τον σεφ Ted Reader. Ο Chef Reader μας περιγράφει πώς να φτιάξετε καπνιστό σουσάμι τζίντζερ σολομό Wasabi που λιώνει στο στόμα σας. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μια μέθοδο ζεστού καπνού με ξύλο σκλήθρου και ξυλάκια κανέλας. Πρώτα, τρίψτε τον σολομό με λίγο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια φτιάξτε το τέλειο μείγμα από σάλτσες, μπαχαρικά και καστανή ζάχαρη για να αλείψετε τον σολομό σας. Τοποθετήστε τον έτοιμο σολομό σας στο καπνιστή Bradley και στη συνέχεια καπνίστε ζεστό τον σολομό σας για μια ώρα. Στα μισά, αλείψτε τον σολομό σας άλλη μια φορά με το «ειδικό» γλάσο και μετά αφαιρέστε τον καπνιστό σολομό που θα λιώσει στο στόμα σας. Δείτε το βίντεο, πάρτε τη συνταγή για καπνιστό σολομό και δοκιμάστε το και μόνοι σας!

Ingredients

20 ξυλάκια κανέλας, μήκους περίπου 6 ιντσών το καθένα

1 φρέσκος σολομός στο πλάι, με το δέρμα, περίπου 1 ½ – 2 κιλά

¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας Mirin

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού

1 κουταλάκι του γλυκού sambal oelek chili sauce

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

2 Πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό

1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Φρυγανισμένο σουσάμι

Μαύρο σουσάμι

Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Preparation

Τοποθετήστε τα ξυλάκια κανέλας στο κάτω μέρος της σχάρας καπνιστών σε μια ομοιόμορφη σειρά με τα ξυλάκια να εφαρμόζουν το ένα πάνω στο άλλο.

Τοποθετήστε την πλευρά του σολομού πάνω από τα ξυλάκια κανέλας. Σκεπάζουμε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, ώστε η κανέλα να εμποτιστεί ελαφρά στον σολομό και να διατηρηθεί ωραία και κρύα πριν το ψήσετε. Πασπαλίστε το σολομό με μαύρο πιπέρι αφού το στρώσετε σε ξυλάκια κανέλας.

Συμβουλή: Να έχετε πάντα τα θαλασσινά σας παγωμένα πριν αρχίσετε να τα καπνίζετε. Παραμένει πιο σφιχτό, κρατάει καλύτερα τους φυσικούς χυμούς και παραμένει πιο φρέσκο.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το ξύδι ρυζιού, το τσίλι σαμπάλ και το καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χρησιμοποιώντας μια ράπα, ψιλοκόψτε το λεμόνι. Προσθέστε ξύσμα στο μείγμα σόγιας.

Χρησιμοποιώντας μια ράπα, τρίψτε το φρέσκο τζίντζερ και προσθέστε το στο μείγμα σόγιας.

Ξεφλουδίστε το λεμόνι και προσθέστε το στο μείγμα σόγιας. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Θερμοκρασίες καπνίσματος:

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, χρησιμοποιώντας τα μπισκότα Alder Wood ως παράγοντα καπνίσματος για τον σολομό σας.

Ρυθμίστε τις θερμοκρασίες ελέγχου του καπνιστή στους 250-260°F.

Βγάζουμε τον σολομό από το ψυγείο. Αλατοπιπερώστε την πλευρά του σολομού με λίγο αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αλείψτε ομοιόμορφα το μείγμα σόγιας-λεμόνι-τζίντζερ που έχετε κρατήσει πάνω από το σολομό.

Τοποθετήστε το σολομό στη μέση του προθερμασμένου καπνίσματος Bradley Smoker. Τοποθετήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του σολομού. Κλείστε την πόρτα και αφήστε τον σολομό να καπνίσει για 1 ώρα ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 150°F.

Αφαιρέστε από τον καπνιστή. Ρίξτε ελεύθερα το μείγμα σόγιας-λεμόνι-τζίντζερ πάνω από το σολομό.

Σερβίρετε αμέσως.