Πιτ Ψάρι Καπνίστε τη συνταγή υγρής άλμης
Αυτή η συνταγή θα φιλοξενήσει 7,5 kg (15 λίβρες) ψαριών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ψάρια καλύπτονται από την άλμη/ μαρινάδα.
Ingredients
Μαγειρικό λάδι
125 ml (½ γ) μαύρη ζάχαρη
125 ml (½ γ) χοντρό αλάτι (μη ιωδιούχο)
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου και καυτερή σάλτσα
500 ml (2 γ) σάλτσα σόγιας
Ένα λευκό μπουκάλι 750 ml (24 oz).
1 λίτρο (32 oz) χυμός μήλου
Preparation
Ανακατέψτε τα υλικά μαρινάδας/άλμης μαζί σε ένα μη μεταλλικό μπολ.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ψάρι σε άλμη βεβαιώνοντας ότι έχει καλυφθεί εντελώς.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Αφαιρέστε τα ψάρια από την άλμη και στεγνώστε τα με πετσέτα.
Μέθοδος καπνίσματος:
Τοποθετήστε τα ψάρια σε λαδωμένα ράφια στο Bradley Smoker.
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση κερασιού καπνίζετε στους 50°C έως 65°C (135°F έως 150°F) για περίπου 6 έως 8 ώρες.
Επιπλέον, προτείνω να προσθέσετε καπνό για περίπου 3 έως 4 ώρες.
Για να εξυπηρετήσει:
Σερβίρουμε με κράκερ και κρέμα τυριού για ορεκτικό.