Pete's Fish Smokin' Wet Brine

Πιτ Ψάρι Καπνίστε τη συνταγή υγρής άλμης



Αυτή η συνταγή θα φιλοξενήσει 7,5 kg (15 λίβρες) ψαριών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ψάρια καλύπτονται από την άλμη/ μαρινάδα.

Ingredients

Μαγειρικό λάδι

125 ml (½ γ) μαύρη ζάχαρη

125 ml (½ γ) χοντρό αλάτι (μη ιωδιούχο)

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου και καυτερή σάλτσα

500 ml (2 γ) σάλτσα σόγιας

Ένα λευκό μπουκάλι 750 ml (24 oz).

1 λίτρο (32 oz) χυμός μήλου

Preparation

Ανακατέψτε τα υλικά μαρινάδας/άλμης μαζί σε ένα μη μεταλλικό μπολ.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ψάρι σε άλμη βεβαιώνοντας ότι έχει καλυφθεί εντελώς.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Αφαιρέστε τα ψάρια από την άλμη και στεγνώστε τα με πετσέτα.

Μέθοδος καπνίσματος:

Τοποθετήστε τα ψάρια σε λαδωμένα ράφια στο Bradley Smoker.

Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση κερασιού καπνίζετε στους 50°C έως 65°C (135°F έως 150°F) για περίπου 6 έως 8 ώρες.

Επιπλέον, προτείνω να προσθέσετε καπνό για περίπου 3 έως 4 ώρες.

Για να εξυπηρετήσει:

Σερβίρουμε με κράκερ και κρέμα τυριού για ορεκτικό.