Smoked rainbow trout on rack

Καπνιστό Πέστροφα και καπνιστή πέστροφα Συνταγή



Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φτιάξετε ένα υπέροχο γεύμα από την καπνιστή πέστροφα. Η σημερινή συνταγή σας δίνει μια βήμα προς βήμα καθοδήγηση για να καπνίσετε πέστροφα. Αλλά επίσης, για να φτιάξετε μια μεγάλη πέστροφα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σνακ σε κροτίδες, ή ακριβώς σαν μια νόστιμη υγιή πλευρά στο γεύμα σας.

Ingredients

Για την καπνιστή πέστροφα:

2½ κιλά φρέσκα φιλέτα πέστροφας

1½ κουταλιά της σούπας Bradley Sugar Cure

Για την εξάπλωση της πέστροφας:

1 Τούβλο (250 g) τυρί κρέμα, μαλακωμένο

⅔ Φλιτζάνι καπνιστή πέστροφα (ή σολομό), θρυμματισμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

4 Πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Preparation

Για την καπνιστή πέστροφα:

Τρίψτε το Bradley Sugar Cure ομοιόμορφα σε όλο το ψάρι. Τυλίξτε το ψάρι σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε μια μεγάλη σακούλα με φερμουάρ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Ξεπλύνετε καλά το ψάρι και τοποθετήστε το σε δροσερό και ξηρό μέρος για 1 ώρα για να σχηματιστεί ένα πολτό στο εξωτερικό του ψαριού. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Τοποθετήστε την πέστροφα στη σχάρα καπνιστή σας. Συμβουλή: τα Bradley Magic Mats είναι ιδανικά για το κάπνισμα ψαριών και δεν έχουν το ραβδί ψαριού στις σχάρες του Bradley Smoker σας.

Ρυθμίστε το καπνιστή στους 180ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα από ξύλο Alder ή Pacific Blend.

Καπνίστε το ψάρι για περίπου 3-4 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού φτάσει τους 145 F.

Για την εξάπλωση της πέστροφας:

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, πολτοποιήστε το τυρί κρέμα με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας. Προσθέστε την καπνιστή πέστροφα, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το τριμμένο τσένταρ. Συνεχίζουμε να πολτοποιούμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Ανακατεύουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια σε φέτες. Ρίξτε κουτάλι σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Σερβίρουμε με κράκερ.

Με Στηβ Σίλκα