Μπράντλεϊ Καπνιστό ποτάμι ψαρόφυλλα με ωχρά αυγά
Ο ποταμός Cobbler είναι ένα λεπτό, λευκό σαρκωμένο, νιφάδες ψάρι, όχι σε αντίθεση με τον γάδο ή τον Haddock και δεν απαιτεί βαρύ κάπνισμα.
Ingredients
(Σερβίρει 4)
Preparation
Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει ποτέ για αυτό το ψάρι μέχρι αυτή την εβδομάδα, όταν ένας συνταξιούχος στο Sainsburys, μου μίλησε στο τμήμα ψαριών και το συνιστούσε ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ φθηνότερο από τον μπακαλιάρο και τον εγκλεφίνο που κατά τα άλλα μοιάζει πολύ και είναι από πιστοποιημένη βιώσιμη πηγή, αν και Βιετνάμ. Καταλαβαίνω ότι είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλά από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Ο τσαγκάρης του ποταμού είναι ένα λεπτό ψάρι με λευκή σάρκα, ξεφλουδισμένο, που δεν μοιάζει με τον μπακαλιάρο ή τον εγκλεφίνο και δεν απαιτεί έντονο κάπνισμα. μια ώρα στο Bradley δίνει μια υπέροχη γεύση χωρίς να την κατακλύζει.
Ανακατέψτε πρώτα 100 γραμμάρια ψιλό θαλασσινό αλάτι με 450 ml κρύο νερό για να φτιάξετε μια άλμη.
Πάρτε ένα πακέτο 250 g φιλέτα τσαγκάρη και ξεσυσκευάστε σε ένα άνετο δοχείο και μετά βυθίστε το στην άλμη.
Αφήστε για 30 λεπτά, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα σε χαρτί κουζίνας.
Ρυθμίστε το Bradley Smoker για κρύο κάπνισμα (αυτή την εποχή του χρόνου έχω διαπιστώσει ότι είναι αρκετά κρύο για να καπνίζει χωρίς τον προσαρμογέα κρύου καπνού, ειδικά με σύντομους χρόνους καπνίσματος).
Προσθέστε μερικά μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα και ανοίξτε την επάνω οπή εξαερισμού.
Τοποθετούμε τα φιλέτα χωριστά σε μια σχάρα και καπνίζουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.
Μέθοδος:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, προθερμαίνουμε και το γκριλ.
Τοποθετούμε τα φιλέτα του τσαγκάρη σε ένα κομμάτι λαδωμένο αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο γκριλ για 4 λεπτά (δεν θα ψηθούν τελείως) και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο καρύκευμα.
Ξεφλουδίστε απαλά και τα φιλέτα ψαριού με τα δάχτυλα μέσα στο μπολ.
Τώρα προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά, αλλά απαλά, για να μην χάσετε όλη την υφή.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μεγάλες μπάλες. Τα πλάθετε σε μπιφτέκια πάχους τουλάχιστον 2 εκ.
Απλώστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγάλο πιάτο και πιέστε ελαφρά τα ψίχουλα μέσα στα ψίχουλα, ένα κέικ τη φορά, ανασηκώνοντας τα ψίχουλα στην κορυφή και στα πλαϊνά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Μόλις στρωθεί, μεταφέρετε σε ταψί.
Όταν όλα είναι έτοιμα, περιχύνουμε το καθένα με ελαιόλαδο.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσουν.
Τοποθετήστε τα ψαρόπιτα σε ζεστά πιάτα.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα σε βάθος περίπου 5 εκ. νερό και προσθέτουμε το λευκό ξύδι από κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει και σπάμε ένα ένα τα αυγά.
Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέστε τα ντυμένα φύλλα σαλάτας στα πιάτα και τοποθετήστε ένα αυγό ποσέ σε κάθε κέικ και σερβίρετε αμέσως.
Δρυς
Ξύλο
Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now