Μπράντλεϊ Καπνιστές κηλίδες & Σπαρμένο ψωμί σόδας
Οι Sprats είναι φρικιαστικά να προετοιμαστούν, αλλά αξίζει τον κόπο.
Ingredients
(Σερβίρει 6)
750g πολύ φρέσκα παπαλίνα
20 γρ αλάτι
για να εξυπηρετήσει:
φέτες λεμονιού
κλωνάρια νεροκάρδαμου
για το ψωμί με σόδα:
400 γρ αλεύρι απλό
100 γρ σκέτο ολικής αλέσεως
20 γρ ανάμεικτους φρυγανισμένους σπόρους
1 στρογγυλεμένο κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
340 ml ζεστό γάλα
40 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Preparation
Προετοιμασία παπαλίνας:
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι κόψτε καθαρά κατά μήκος της κοιλιάς, τραβήξτε τα μύχια και ξεπλύνετε.
Τώρα κόψτε το κεφάλι και σπρώξτε τον αντίχειρα απαλά προς τα κάτω μέσα στη σαρδελόρεγγα και στις δύο πλευρές του οστού της πλάτης για να το χαλαρώσετε πριν το τραβήξετε καθαρά από το ψάρι (η ουρά θα έρθει μαζί του).
Τώρα κόψτε την άκρη της κοιλιάς για να αφαιρέσετε τα ίχνη του πτερυγίου. Αγόρασα 750 γρ παπαλίνα και μέτρησα 40! Χρειάστηκε πολύς χρόνος και υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν όμορφα μικρά φιλετάκια, σχεδόν χωρίς κόκαλα. Απλά νόστιμο για μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό
Μέθοδος:
Μόλις φιλεταριστούν, πασπαλίζουμε τα φιλέτα παπαλίνας με αλάτι και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε εντελώς με χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάστε το Bradley Smoker με πολλά μπισκότα κεράσι στη στοίβα. Θερμάνετε το ντουλάπι στους 70°C.
Τοποθετήστε τα φιλέτα ανά δύο (σάρκα με σάρκα) σε μια σχάρα και μεταφέρετε στο καπνιστή πάνω από ένα δίσκο σταγόνων.
Καπνίζετε για περίπου 45 λεπτά - 1 ώρα, αφήνετε να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Τοποθετήστε όλα τα στεγνά υλικά για το ψωμί με σόδα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας ελαφρά με τα δάχτυλα.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
Ενώνουμε τα υλικά σε μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη και στη συνέχεια απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνουμε για ένα λεπτό και πλάθουμε μπάλα.
Τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί και ισιώνουμε ελαφρά με τον πλάστη πριν κάνουμε τον παραδοσιακό σταυρό από πάνω πιέζοντας προς τα κάτω τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας.
Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν κρούστα.
Σερβίρετε τα καπνιστά σαρδελόρεγγα με φέτες λεμονιού, κάρδαμο και ζεστό ψωμί σόδας.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now