Honey & Lemon Bradley Hot Smoked Salmon Fillet with Tzatziki

Μέλι & Λεμόνι Μπράντλεϊ Ζεστό καπνιστό φιλέτο σολομού με τον Τζαζίκι

Sandra Tate

Αυτό είναι ένα τόσο ευχάριστο πιάτο για μια καυτή, καλοκαιρινή μέρα, για να σερβίρεται παγωμένο και είναι τέλειο ως εκκινητής ή ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Ingredients

(Σερβίρει 4)

4 φιλέτα καπνιστού σολομού ζεστά μέλι & λεμόνι

500 γρ κατσαρόλα ελληνικό γιαούρτι

1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο, αφαιρούνται οι σπόροι και ψιλοκομμένο ή κομμένο σε φέτες

μια χούφτα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 μικρό αγγούρι, κομμένο στη μέση, αφαιρούνται οι σπόροι και κομμένο σε κύβους 5 χιλιοστών

μερικές λεπτές φέτες γκοφρέτα (χρειάζεται αποφλοιωτή ή μαντολίνο) αγγούρι για γαρνίρισμα

φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

Preparation

*Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους

Διαλύουμε 50 γραμμάρια μέλι και 50 γραμμάρια αλάτι σε 500 ml ζεστό νερό, προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Τώρα βυθίστε ένα 500g φιλέτο σολομού, ή 4 έτοιμα φιλέτα χωρίς κόκαλα, στην άλμη και αφήστε το για μια ώρα.

Αφαιρούμε από την άλμη (που πρέπει να πετάξουμε), ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τελείως σε χαρτί κουζίνας.

Αφήστε το να στεγνώσει στο ψυγείο ενώ ρυθμίζετε το Bradley Smoker.

Προσθέστε πολλά μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα και ρυθμίστε τον έλεγχο θερμοκρασίας του ντουλαπιού καπνιστή στους 100°C.

Μόλις φτάσει η θερμοκρασία, τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια σχάρα και καπνίστε για 1 1/2 ώρα.

Αφαιρέστε, καλύψτε και ψύξτε μέχρι να χρειαστεί.

Τοποθετήστε μια γαρνιτούρα από κορδέλες αγγουριού, μύτες φρέσκου μέντας και φέτα λεμονιού σε καθένα από τα 4 πιάτα, προσθέστε το χυμώδες μέλι και τα καυτά καπνιστά φιλέτα λεμονιού και ρίξτε λίγο τζατζίκι με κουτάλι δίπλα στο καθένα.

Σερβίρουμε με ψωμί ή πίτα.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now