Στρείδια Rockefeller in the smoke - χαρακτήρας για ένα κλασικό
Είναι ωραίο να μαθαίνουμε ότι οι σουηδικές συνταγές εδώ στο Bradley Smoker έχουν επίσης παρατηρηθεί από τους συναδέλφους μας στη Γαλλία. Αν και στις μέρες μας εμπνεόμαστε σε μεγαλύτερο βαθμό από τα τρόφιμα από όλο τον κόσμο, ήταν σε μεγάλο βαθμό στη γαλλική κουζίνα που ξεκίνησαν πολλές από τις διατροφικές μας παραδόσεις.
Ingredients
12 στρείδια (συμπεριλαμβανομένου του υγρού)
1,25 δλ. ξηρός αφρώδης οίνος
1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένο ζωμό ψαριού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
2 ασκαλώνια (ψιλοκομμένα)
περίπου. 140 γρ σπανάκι από φύλλα
2 δλ κρέμα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ (ψιλοτριμμένο) μαϊντανό ή σχοινόπρασο για γαρνίρισμα με
Preparation
Για να φλερτάρουμε λίγο περισσότερο με τους Γάλλους, παίρνουμε σήμερα ένα γαλλικό πιάτο που προέρχεται από τη Νέα Ορλεάνη και δείχνουμε πόσο εξαιρετικό είναι να το κάνει κανείς στον καπνό Bradley. Το ότι θα υπάρχει πιο ελαφρύ φαγητό για άλλη μια φορά εξαρτάται περισσότερο από την τύχη παρά από την αντανάκλαση. Ακριβώς για χάρη της ποικιλίας, πιστεύαμε ότι θα κρατούσαμε αυτό, ίσως να φτιάξουμε έναν σολομό νάτζα ή κάτι μεγαλύτερο ρουστίκ, αλλά με μια εποχή στρειδιών που σύντομα έφτασε στο τέλος της, είναι εξίσου καλά για να φτάσουμε στο μεγάλο τύμπανο και τελειώστε με ένα χτύπημα.
Το Oyster Rockefeller λέγεται ότι δημιουργήθηκε το 1889 στη Νέα Ορλεάνη στο εστιατόριο του Antoine από τον Jules Anciatore. Η ιδέα γεννήθηκε όταν αυτή τη στιγμή υπήρχε έλλειψη σαλιγκαριών. Ως εναλλακτική λύση, εξέτασαν τα τοπικά στρείδια, τα οποία υπήρχαν σε αφθονία. Έπρεπε να είναι στρείδια. Λόγω της πολυτέλειας και της γεύσης του, το πιάτο πήρε το όνομά του από τον ίσως πλουσιότερο άνθρωπο της εποχής, τον John D. Rockefeller. Η συνταγή, που κατάφεραν να κρατήσουν για πάντα μυστική, θεωρείται από πολλούς ότι περιέχει σπανάκι από φύλλα, που μάλλον δίνει στο πιάτο το πράσινο στοιχείο του. Ωστόσο, ο Anciatore αρνιόταν πάντα ότι τα στρείδια au gratin περιείχαν σπανάκι. Με τον θάνατο του εμπνευστή, η αρχική συνταγή λέγεται ότι χάνεται για πάντα και αυτό που μαγειρεύεται σήμερα είναι πραγματικά «απλά» αντίγραφα.
Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους σεφ σε όλο τον κόσμο από ξανά, ξανά και ξανά, να αναλαμβάνουν τις ερμηνείες τους στα μενού. Το γεγονός ότι έχει γίνει τόσο δημοφιλές σημαίνει ότι πολλοί πρέπει να έχουν έρθει πολύ κοντά στο αναγνωρισμένο πρωτότυπο. Συγκρίνετε με τη συζήτηση γύρω από το περιεχόμενο και την προέλευση της καρμπονάρας. Εάν διστάζετε για τα στρείδια, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να δοκιμάσετε, το Rockefeller είναι η προφανής επιλογή.
Έχουμε δει πολλούς αμφισβητίες που στις μέρες μας λάμπουν σαν μικρές ακτίνες του ήλιου όταν αναφέρονται τα στρείδια. Κυρίως, μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι η αίσθηση στο στόμα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα φρέσκο στρείδι. Στο Ροκφέλερ, τα στρείδια μοιάζουν περισσότερο με μαγειρεμένο μπλε μύδι σε γλυκιά σάλτσα με τραγανή κορυφή. Το γεγονός ότι τα έτοιμα καπνιστά και au gratin στρείδια φαίνονται πάντα να τελειώνουν πρόωρα είναι επίσης μια καλή βαθμολογία, έτσι δεν είναι; Πολλοί μπορεί να έχουν προβλήματα με το να μπλέκουν με ένα τόσο κλασικό πιάτο, αλλά το μαγείρεμα στον καπνό απλώς προσθέτει άλλη μια φανταστική διάσταση στα μάτια μας.
Το Oyster Rockefeller είναι ήπιο στη βασική του σχεδίαση και επωφελείται από τον επιπλέον χαρακτήρα που δίνει ο καπνός. Η κρέμα, αλλά και το τυρί παίρνουν τη γεύση από το καμένο ξύλο με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν απαιτείται περαιτέρω προετοιμασία για αυτό το πιάτο. Δεν είναι οδηγός μεγάλων αποστάσεων που χρειάζεται ρύθμιση ή έλεγχο των θερμοκρασιών. Υπάρχει πάντα χρόνος για καπνιστά στρείδια Rockefeller.
Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για το καπνιστό μας πρωτότυπο. Μαγειρέψτε τα στρείδια στην υψηλότερη θερμοκρασία για λίγο λιγότερο από μισή ώρα, απολαύστε ένα κατάλληλο ρόφημα και αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί...
Μέθοδος:
Ξεκινήστε τον καπνιστή στην υψηλότερη θερμοκρασία (160°C/320°F) ώστε να έχει χρόνο να ζεσταθεί πριν το κάπνισμα.
Ξεκινήστε τον καπνό με μια μπρικέτα της επιλογής σας. Οι πιο ήπιες μπρικέτες όπως η σκλήθρα είναι κατάλληλες.
Ανοίξτε τα στρείδια και ρίξτε το υγρό μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα φλιτζάνι.
Χαλαρώστε το κρέας και κρατήστε επίσης το κομμένο μέρος του κελύφους. Βεβαιωθείτε ότι έχει καθαριστεί από τυχόν θραύσματα και νιφάδες.
Ξεπλύνετε το σουρωτήρι και επίσης στραγγίστε τα στρείδια στο κύπελλο.
Βράζουμε το κρασί με το υγρό από τα στρείδια.
Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε τα στρείδια. Αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα λεπτό. Μαζέψτε τα στρείδια και αφήστε τα στην άκρη.
Προσθέστε το ζωμό ψαριού και την κρέμα στο κρασί και συνεχίστε να σιγοβράζετε. Η σάλτσα πρέπει να μειωθεί μέχρι να μείνουν περίπου 2 δλ. Μην αγχώνεσαι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο - τηγανίστε απαλά και γυαλιστερά.
Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα σπανακιού και ανακατεύουμε σποραδικά μέχρι το σπανάκι να βγάλει σχεδόν όλα τα υγρά του. Η ένταση έχει πλέον μειωθεί σημαντικά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετήστε τα κοχύλια σε μία ή περισσότερες σχάρες καπνίσματος.
Γεμίζουμε τις βάσεις με το μείγμα σπανάκι.
Τοποθετήστε ξανά τα στρείδια από πάνω και περιχύστε τα στρείδια με τη σάλτσα κρέμας.
Πασπαλίστε με τα δάχτυλά σας λίγη τριμμένη φρυγανιά και προσθέστε από πάνω τριμμένο τσένταρ ή άλλο πιο αλμυρό τυρί.
Καπνίζετε τα στρείδια για 20-25 λεπτά. Εάν χρησιμοποιούνται πολλές σχάρες, αλλάξτε τη θέση τους μετά το μισό χρόνο.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο και σερβίρετε με ένα κατάλληλο ρόφημα.
Ποικιλία
Πακέτο
Αυτό το πακέτο ποικιλίας περιέχει 24 το καθένα από μήλο, σκλήθρα, μεσκίτι, χικορί και σφενδάμι για μια ποικιλία γεύσεων.
Shop Now